Vesti
Sport
Srbija odustaje od domaćinstva EP 2020?!
18.04.2014. 20:00
Izvor: RTS
Srbija odustaje od domaćinstva EP 2020?!
Fudbalski savez Srbije nije u mogućnosti da ispuni potrebne uslove kojima bi potvrdio svoju aplikaciju za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine. Zbog toga će, kako prenose "Novosti", uskoro obelodaniti svoje odustajanje od celokupnog projekta.
Fudbalski savez Srbije odustao je od potvrde prijavljivanja za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine, prenose „Novosti".
Problem je, kao i u najvećem broju slučajeva u srpskom sportu, infrastruktura. Naime, da bi Srbija ušla u konkurenciju za domaćina 2020. godine, država mora da da garancije, koje je FSS dužan da dostavi do 24. aprila Evropskoj fudbalskoj iniji. Ovu garanciju mora da prati i koncept novog stadiona.
Kako se sa realizacijom ovog projekta nije „mrdnulo" skoro dve godine, domaći savez je doveden pred svršen čin.
Međutim, nije stadion jedini, iako jeste najveći problem. Tu je i pitanje propratne infrastrukture. Reč je o, pre svega, „umivanju" aerodroma i povećanja njegovog kapaciteta, rekonstrukciji puteva i saobraćajnica, obezbeđivanju adekvatnog hotelskog smeštaja...
Kako zaključuju „Novosti", pitanje je dana kada će FSS iti prinuđen da ozvaniči svoje odustajanje od ovog projekta koji bi, što kratkoročno što dugoročno, mogao mnogo toga dobrog da donese srpskom fudbalu.