Vesti
Sport
I Ana među osam, Srpkinje "tuku" Nemice
24.04.2014. 20:00
Izvor: Mondo
I Ana među osam, Srpkinje "tuku" Nemice
Ana Ivanović loše počela, ali na kraju ubedljivo dobila meč protiv Julije Gerges - 1:6, 6:2, 6:3.
Od šest nemačkih teniserki, koliko ih je startovalo na domaćem terenu u Štutgartu, u konkurenciji za trofej ostala je samo jedna.
To je velikim delom zasluga Jelene Janković i Ane Ivanović, koje su u prva dva kola poslale na tribine čak tri Nemice. Jankovićeva je "otela" pobedu Moni Bartel, dok je Ivanovićeva posle Sabine Lisicki (6:1, 6:3) srušila i nepredvidivu Juliju Gerges.
Dvanaesta teniserka sveta dozvolila je 94. da joj ubedljivim rezultatom uzme prvi set, ali je na vreme popravila pristup meču i već početkom trećeg seta nagovestila da će se plasirati u četvrtfinale "Porše gran prija" (nagradni fond 710.000 dolara).
Ana je posle 6:2 u drugom setu povela sa 5:1, kada je na servis protivnice propustila tri meč lopte.
Gerges je tu psihološku injekciju iskoristila da brejkom smanji na 5:3, ali joj je Srpkinja brzo oduzela nadu u preokret. Uzvratila je brejkom bez izgubljenog poena i tako stavila tačku na njihov šesti duel u karijeri (5:1), prvi na šljaci.
Ivanovićeva sada čeka rivalku u četvrtfinalu.
To mogu da budu stara poznanica Svetlana Kuznjecova (29. na WTA listi) ili Simona Halep (5), koju je u nedelju u Bukureštu pobedila u okviru Fed kup meča protiv Rumunije.