Vesti
Društvo i ekonomija
Stečajni upravnik uz pomoć policije u Agroživu
30.06.2014. 20:00
Izvor: Blic
Stečajni upravnik uz pomoć policije u Agroživu
U krug kompanije Agroživ, uz pomoć žandarmerije, danas oko 15.00 ušli su predstavnici kompanije "Mibras BG", kompanije "Agroživ" i stečajni upravnik, preneo je Info-centar Žitišta.
Oko 300 radnika Agroživa koji plate nisu dobili od početka godine, nastavili su jutros štrajk ispred te kompanije i nisu dozvoljavali da u krug klanice uđu stečajni upravnik i uprava firme "Mibrasa" koja je zakupila klanicu.
Predsednik sindikata "Nezavisnost" u toj kompaniji Jovica Katić potvrdio je da je stečajni upravnik "Klanice" kompanije Agroživ koja je u stečaju, uz pomoć policije, ušao u klanicu.
"Verovatno vrše popis, ali mi i dalje štrajkujemo jer nam Mibras nije kriv, ostajemo ovde i tražimo plate od Agroživa i Srbijagasa", rekao je Katić agenciji Beta.
Kako je ocenio, "bilo je malo gurkanja, ali ne i većih incidenata".
Katić je jutros izjavio da ne očekuje razgovore s novim vlasnikom i da razgovori mogu biti "samo s predsednikom (Vlade Srbije) Aleksandrom Vučićem".
Po najavama radnika, oni neće odustati od štrajka dok im se ne isplate plate koje im, kako navode, duguju prethodni direktor i vlasnik Agroživa, odnosno Javno preduzeće "Srbijagas".
Agroživ je u vlasništvu "Srbijagasa", a zbog neisplaćenih plata radnici štrajkuju već nedeljama.
Kompanija Mibras iz Beograda kupila je deo kapaciteta Agroživa u stečaju i trebalo je da započne proizvodnju i preradu živinskog mesa u Žitištu.