Vesti
Društvo i ekonomija
Mihajlović: Vlada će kontrolisati uvoz struje
09.07.2014. 20:00
Izvor: Blic
Mihajlović: Vlada će kontrolisati uvoz struje
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za Eelektroprivredu Srbije prioritet da se pozabavi ispumpavanjem vode sa kopova i da će vlada kontrolisati planirani uvoz struje.
Mihajlović je, u izjavi novinarima u Subotici nakon otvaranja rekonstruisanog puta od Bajnatske ulice do petlje Istok na autoputu, naglasila da će vlada itekako kontrolisati EPS prilikom uvoza struje s obzirom da je u pitanju državni novac.
- Mi moramo mnogo toga da uradimo da se voda iz kopova ispumpa, jer što se duže bude čekalo na ispumpavanje vode, to će Srbija duže da uvozi struju - kazala je Mihajlović.
Ona je ukazala da nije mogla da se predvidi elementarna nepogoda, odnsono poplave koje su pogodile Srbiju i da zato moramo da uvozimo struju, ali da je važno da se što pre osposobi elektroprivredni sistem kako bi što manje struje uvozili.
- Iskreno se nadam da će projekcije koje EPS daje biti tačne i da ćemo početkom sledeće godine imati rešen problem poplava - kazala je Mihajlović.
Prema njenim rečima, postoje i druge projekcije koje kažu da će nam biti potrebno malo više vremena za to.
- U svakom slučaju, na EPS-u je da se sada pozabavi ispumpavanjem vode i to je za njih prioritet - naglasila je potpredsednica Vlade.