Vesti
Sport
Šteta: Bojana bez titule...
27.07.2014. 13:00
Izvor: Mondo
Šteta: Bojana bez titule...
Bojana Jovanovski prvi put ove sezone vezala je više od dve pobede na jednom turniru, stigla do finala, ali tamo nije uspela da osvoji četvrtu WTA titulu u karijeri.
(5) Bojana Jovanovski nije uspela da osvoji četvrtu WTA titulu u karijeri, na mestu gde je 2012. godine osvojila prvu titulu u karijeri!

Naša teniserka poražena je u finalu turnira u Bakuu, u Azerbejdžanu. Bolja od nje bila je Ukrajinka (2) Elina Svitolina - 6:1, 7:6 (7:2).

Jovanovski je očajno počela prvi međusobni susret sa 19-godišnjom Svitolinom, izgubila je prva dva servis gema i pala na 0:5, pre nego što je uspela da se upiše na semafor, ali prekasno. Prvi set bio je gotov za 23 minuta.
Tek u drugom setu razvila se prava i ravnopravna borba. Srpkinja, 40. na WTA listi, počela je sigurnije da igra servis gemove, ali do vođstva 3:2 nije uspevala da napadne servis protivnice. Tada su, u šestom gemu drugog seta, rivalke odigrale najduži gem verovatno i na turniru.
Odigrano je 28 poena, 11 puta bio je "djus", a Jovanovski je propustila tri brejk lopte za vođstvo od 4:2 i servis za 5:2. Svitolina, 37. na planeti, izjednačila je na 3:3 i potom je set otišao u taj-brejk bez velike drame ni u jednom od preostalih gemova.
U taj-brejku, brzo vođstvo Svitoline od 4:0, 5:1 i konačnih 7:2.
Ukrajinka je osvojila 280 WTA poena i nagradu od 43.000 dolara, dok je 22-godišnjoj Srpkinji pripao ček na 21.400 dolara i 180 WTA bodova.
Jovanovski bi turnir u Bakuu, na tvrdoj podlozi, mogla da iskoristi za pomak na polju samopouzdanja i forme, jer je prvi put ove sezone vezala više od dve pobede. Na putu ka finalu nadigrala je Majr-Ahlajtner, Piter, Eguči i Fogel, a pre toga, računajući od januara, samo je dva puta imala dve pobede na istom turiru: u Hobartu u januaru i na Vimbldonu krajem juna.
Sve ostalo, bile su eliminacije u prvom ili drugom kolu.