Vesti
Žuta štampa
Mankenka Andreja Pejić skuplja novac za film o sebi
08.09.2014. 20:00
Izvor: Press
Mankenka Andreja Pejić skuplja novac za film o sebi
Manekenka na Internetu prikuplja donacije za snimanje dokumentarca.
Andreja Pejić pokrenula je "Kickstarter" kampanju za snimanje dokumentarca "Andrej(a)", koji bi prikazao njen put od muškog modela, preko operacije promene pola, do pokušaja da se sada etablira kao ženski supermodel.
"U pitanju je dugometražni dokumentarac koji će prikazati put androgine trans manekenke Andreje od srpskih izbegličkih kampova do glamuroznog života međunarodne slave. Od kada se u leto 2014. ponosno definisala kao žena, njen život se promenio iz korena. 'Andrej(a)' će istražiti politiku polova u zemljama širom sveta, ali i stav modne industrije prema različitosti", navodi se na stranici kampanje.
Materijal za film prikupljan je tokom dve godine Andrejinog prijateljstva sa Erikom, koji će snimiti film, a cilj je da se prikupi 200.000 dolara.
"Obično je budžet ovakvog filma dvostruko veći, ali mi želimo da namirimo sve potrebe produkcije sa što manje novca. Potrebna su nam sredstva za putovanja ekipe sa Andrejom, za plaćanje autorskih prava za njene fotografije koje želimo da iskoristimo, postprodukciju, osiguranje"...
Nije poznato kada će dokumentarac "Andrej(a)" biti prikazan, a za samo nekoliko dana prikupljeno je više od 15.000 dolara.