Vesti
Društvo i ekonomija
Posle poplava navala na osiguranje kuća
12.09.2014. 20:00
Izvor: Mondo
Posle poplava navala na osiguranje kuća
Direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Kragujevcu Predrag Mihajlović, izjavio je danas da je u porastu interesovanje građana za osiguranje imovine posle poplava i elementarnih nepogoda koje su zadesile Srbiju.
Mihajlović je u izjavi Tanjugu rekao da Dunav osiguranje mesečno ima na stotine poziva građana, koji se interesuju o uslovima osiguranja imovine.
"U našoj zemlji nije postojala svest kod građana za osiguranje imovine, a nakon poplava i elementarnih nepogoda, u porastu je osiguranje imovine i kod fizičkih i kod pravnih lica", rekao je Mihajlović koji je na 11. Šumadisklom sajmu poljoprivrede u Kragujevcu predstavio raznovrsnu ponudu i usluge vodeće osiguravajuce kompanije u Srbiji.
Kompanija Dunav osiguranje na sajmu poljoprivrede izlagačima i posetiocima predstavila je ponudu koja obuhvata osiguranje poljoprivrede, odnosno životinja, useva i plodova, a promovisala je i druga osiguranja.
"Promovišemo i druga osiguranja kao što su osiguranje domaćinstava i osiguranje motornih vozila po kojem je Dunav osiguranje najpoznatija ", rekao je Mihajlović i dodao da kompanija nudi posebne povoljnosti prilikom registracije vozila.
Dunav osiguranje promovisala je i Dunav šlep karticu, garantna pisma kojima imaoci polise auto odgovornosti imaju besplatan tehnički pregled kao i pogodnosti prilikom plaćanja na administrativnu zabranu i putem čekova na 12 mesečnih rata.
Mihajlović je govorio i o osiguranju učeničke nezgode koju Dunav osiguranje sprovodi tokom septembra, a povodom početka školske godine.
"Reč je o osiguranju učenika osnovnih i srednjih škola, polaznika predškolskih ustanova kao i studenata ", rekao je Mihajlović. On je naglasio da Dunav osiguranje na teritoriji glavne filijale Kragujevac, obuhvata oko 80 odsto škola i drugih obrazovnih ustanova, i da je poznata po brzoj i adekvatnoj isplati štete.
Šumadijski sajam poljoprivrede otvoren je juče i trajaće do 14. septembra. Okupio je oko 150 izlagaca iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su izložili poljoprivredne proizvode iu mehanizaciju.
Sajam prate izložba i smotra životinja, kao i tribine i bogat kulturno umetnički program.