Vesti
Sport
Ponovo štrajk u Partizanu!
16.09.2014. 20:00
Izvor: RTS
Ponovo štrajk u Partizanu!
Radnici FK Partizan zaposleni u sportskom centru "Zemunelo" stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada.
Nezadovoljni obećanjem Uprave o dinamici isplate zaostalih zarada ukupno 40 zaposlenih u Partizanovom trening kompleksu u utorak obustavilo je rad, prenosi portal Mocartsport.
Sastanak sa generalnim sekretarom Darkom Gruborom i članom Upravnog odbora kluba iz Humske 1 Brankom Ružićem, nije doneo željeni dogovor.
Posle toga, radnici okupljeni u Samostalni sindikat zaposlenih rešili su da posegnu za radikalnim merama, tako da od utorka ujutro u "Zemunelu" štrajkuju radnici zaduženi za održavanje terene, portiri, kuvari, konobari, spremačice... Treneri mlađih kategorija još se nisu odlučili na ovaj korak. Nagovešteno je da će i oni u štrajk od 20. septembra.
Zaposlenima u "Zemunelu2 Partizan duguje četiri plate. Uprava je na sastanku predložila da jednu i po uplati u petak ili ponedeljak, još jednu i po do 15. oktobra.
Predstavnici Sindikata se sa tim predlogom nisu složili i pošto su obavestili svoje saborce, stupili su u štrajk. I to samo dva dana uoči susreta sa Totenhemom, pa ostaje da se vidi da li će predsednik Dragan Đurić ili neko od rukovodilaca uspeti da reši problem do popodnevnih sati, za kad je zakazan trening ekipe Marka Nikolića.
Za razliku od "Zemunela", zaposleni u Radnoj zajednici na stadionu u Humskoj rade normalno.