Vesti
Društvo i ekonomija
Sastanak studenata s ministrom u petak
08.10.2014. 20:00
Izvor: Beta
Sastanak studenata s ministrom u petak
BEOGRAD, 8. oktobra 2014. (Beta) - Sastanak studenata s ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjanom Verbićem, na kome će biti razmatrani studentski zahtevi povodom izmena Zakona o visokom obrazovanju, zakazan je za petak, 10. oktobar, rekao je u sredu predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Danilo Jeremić.

"Sastanak je trebalo da bude održan sutra, ali je pomeren za petak, 10. oktobar u osam časova", kazao je Jeremić agenciji Beta.

Oko 2.000 studenata koji su u utorak protestovali ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici nisu postigli dogovor o svojim zahtevima s predstavnicima tog ministarstva.

Oni su najavili novi protest u Beogradu u ponedeljak, 13. oktobra ako ne dodje do dogovora na sastanku sa ministrom i predstavnicima Ministarstva.

Kratkoročni zahtevi studenata su da u školskoj 2014/2015. bude šest obaveznih ispitnih rokova, kao i da studenti koji su upisani u prvu godinu studija školske 2010/2011, odnosno 2011/2012. godine zadrže pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, kao što je bilo do sada.

Dugoročni cilj je pisanje novog Zakona o visokom obrazovanju u kome će učestvovati predstavnici studenata.