Vesti
Društvo i ekonomija
Neizvesno održavanje regionalnog skupa o ekonomiji
20.10.2014. 20:00
Izvor: Beta
Neizvesno održavanje regionalnog skupa o ekonomiji
BEOGRAD, 20. oktobra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je neizvesno da li će se u Beogradu u četvrtak, 23. oktobra, održati regionalni skup kome bi trebalo da prisustvuju ministri spoljnih poslova i ekonomije zemalja Zapadnog Balkana i predstavnici Evropske komisije.

Dačić je kazao da je moguće odlaganje regionalne konferencije, zbog odlaganja posete albanskog premijera Edija Rame.

"Danas ćemo o tome razgovarati s Briselom, imajući u vidu da je došlo do odlaganja posete albanskog premijera. Razgovaraćemo o tome kakva će biti agenda tog skupa i da li ostajemo pri tom terminu. Što se tiče Srbije, mi smo spremni da organizujemo takav skup", rekao je Dačić novinarima posle skupa o učešću zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim misijama UN.

Prema njegovim rečima, glavna tema regionalne konferencije biće ekonomsko upravljanje, zbog čega su pozvani ministri ekonomija ili finansija, ministri spoljnih poslova zemalja regiona, a da će EU predstavljati komesar za proširenje Štefan File.

On je naglasio da je to veoma značajan skup i da će se održati po Gimnih formili, odnosno neće biti "statusno problematičnih pitanja", jer bi na konferenciji trebalo da učestvuju i predstavnici Kosova.

Dačić je naglasio da će u utorak ići u Brisel, gde će o održavanju regionalne konferencije razgovarati s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, ali i sa službom za spoljne poslove EU.