Vesti
Sport
UEFA je pod velikim pritiskom
24.10.2014. 20:00
Izvor: Beta
UEFA je pod velikim pritiskom
EOGRAD, 24. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je u petak da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pod velikim pritiskom posle objavljivanja odluke o kaznama za utakmicu protiv Albanije.

"Treba napomenuti i da je i UEFA pod jednim velikim pritiskom. Imamo informaciju da je jedna gomila Albanaca ispred zgrade UEFA, da protestuju, da su nezadovoljni i tako dalje", rekao je Karadžić za sajt FSS-a

UEFA je utakmicu registrovala pobedom Srbije sa 3:0, ali je "orlovima" oduzela tri boda, a naredna dva kvalifikaciona susreta igraće pred praznim tribinama.

"Moramo da sačekamo obrazloženje. Sa odlukom nismo zadovoljni, podnećemo žalbu. Naša žalba nije bez šanse, oštećeni smo odlukom disciplinskih organa UEFA i videćemo šta sledeći nadležni organ misli o tome", kazao je Karadžić.

Prvi čovek Saveza je istakao da glavni cilj, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ne bi smeo da bude ugrožen "pa makar i odluka UEFA bude ostala".

"Sledi postupak, videćemo kakvi su rezultati. Paralelno sa svim našim aktivnostima okrećemo se prema obavezama, utakmici sa Danskom i pokušavamo da u miru radimo svoj posao", dodao je Karadžić.

FSS ima rok od tri dana da uloži žalbu pošto dobije kompletno objašnjenje kazne.