Vesti
Žuta štampa
Eurosong 2015: Jelena Karleuša se sa još dvoje takmičara bori za odlazak u Beč?
29.10.2014. 20:00
Izvor: Svet Plus
Eurosong 2015: Jelena Karleuša se sa još dvoje takmičara bori za odlazak u Beč?
Medijski javni servis RTS od 15. novembra započinje audicije po Srbiji za biranje našeg predstavnika na predstojećem Eurosongu u Beču. U konkurenciji je, između ostalih, i Jelena Karleuša.
RTS je uz podršku kompanije "Beoton" počeo pripreme za izbor srpskog predstavnika na Eurosongu 2015. Već od 15. novembra organizovaće audicije na kojima će tražiti mladu pevačku zvezdu, koja će sa još dva izvođača otpevati kompoziciju Vladimira Graića Graje.
"Audicije će se održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu i Zaječaru, a u komisiji će biti predstavnici Beotona i RTS-a, kao i kompozitor Vladimir Graić. Specijalne emisije počeće da se prikazuju na RTS-u već u januaru, a u njima ćemo dobiti mladu pevačku zvezdu, koja je do tada bila anonimna i koja će otpevati srpsku evrovizijsku pesmu", kaže Saša Mirković iz Beotona.
"U februaru ili martu u specijalnoj emisiji gledaoci će SMS glasovima odabrati koji će kandidat pevati Grajinu pesmu i biti naš predstavnik. Pored anonimnog pevača, u toj emisiji boriće se i dve muzičke zvezde koje će izabrati produkcija", objasnio je Mirković, koji nije isključioi mogućnost da će jedna od te dve zvezde biti Jelena Karleuša, kako se uveliko već spekuliše po medijima.
"Još nismo odabrali dvoje poznatih pevača, koji će biti u igri za predstavnika Srbije na Eurosongu. Finalnu odluku o tome doneće komisija RTS-a, a Graja i ja ćemo dati predloge. Jelena Karleuša ima neverovatnu energiju i sjajan scenski nastup, ne bih imao ništa protiv da ona bude među takmičarima", završava Mirković i otkriva još da će Graja evrovizijsku kompoziciju završiti do 1. decembra.
U konkurenciji za predstavnika Srbije na Eurosongu 2015 koji je u Beč dovela Končita Vurst, jesu i Adil Maksutović, Bojana Stamenov i Marija Šerifović.