Vesti
Društvo i ekonomija
Prilika za poslove vredne stotine miliona dolara
28.11.2014. 20:00
Izvor: Akter
Prilika za poslove vredne stotine miliona dolara
Kompanije iz Srbije imaju priliku da u Mjanmaru dobiju poslove za izgradnju elektrana i energetske infrastrukture, čija se vrednost meri stotinama miliona dolara
On je nakon sastanka sa delegacijom Mijanmara (Burme), koju je predvodio ministar energetike Kin Man Soe (Khin Maung) rekao da kompanija Invest-import iz Beograda u Mjanmaru realizuje projekat dalekovoda, vrednosti 95 miliona evra.
"Vrednost svih potpisanih ugovora je oko 300 miliona dolara. Ukoliko Vlada Srbije pomogne našu privredu i industriju, u prvoj fazi možemo da ostvarimo nove poslove vrednosti 120 miliona evra", rekao je Antić.
On je istakao da Mjanmar pamti da su veliki broj energetiskih objekata u njihovoj zemlji, izgradile kompanije iz Jugoslavija.
"Uvereni u taj visoki kvalitet oni imaju želju da pojačaju saradnju sa Srbijom", rekao je Antić i dodao da energetski sektor Mjanmara zadovoljava samo 30 odsto potreba te zemlje.
On je rekao da je na sastanku dogovoreno da se zajedno sa Ambasadom Mjanmara uspostavi sistem za mnogo veće angžovanje ptreduzeća iz Srbije u toj zemlji.
Antić je istakao da Mjanmar, uz velike zalihe uglja, ima ogroman potencijale u hidroenergetici i rudarstvu, zbog čega su razmotrene mogućnosti da preduzeća iz Srbije učestvuju u izgradnji hidro i termoelektrana u toj zemlji jugoistočne Azije.
Ministar energetike Mijanmara Kin Man Soe i delegacija sutra, u subotu, posetiće srpsko-rumunsku Hidroelektranu Djerdap, na Dunavu.