Vesti
Politika
Premijer i dalje najugroženija osoba u državi
30.01.2015. 20:00
Izvor: RTS
Premijer i dalje najugroženija osoba u državi
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je premijer Aleksandar Vučić i dalje najugroženija ličnost u zemlji, zato što je doneo najteže odluke.
Nebojša Stefanović je rekao da su informacije da je Aleksandar Vučić bezbednosno najugroženija osoba u zemlji postojale i ranije, dok je bio prvi potpredsednik vlade, ali da postoje i danas, prenosi Beta.
Prema njegovim rečima, bezbednost premijera je ugrožena jer donosi najteže odluke u državi, ali i zato što je "prekinuo suštinski lanac postojanja veza između kriminalnih grupa i države".
"Očigledno da to nekim ljudima smeta i da pokušavaju konstantnom kampanjom protiv njega da pošalju poruku vezanu za njegovu bezbednost", ocenio je Stefanović.
"Naravno da će državne službe nastaviti da rade na tome, MUP u onom obimu koliko je to naš posao, ali to pre svega rade vojska i VBA, a mi ćemo se staviti na raspolaganje u okviru našeg posla i davati informacije koje posedujemo", istakao je ministar.
Komentarišući inicijativu tri gradska odobora SNS o mitingu za podršku Aleksandru Vučiću, Stefanović je objasnio da će o tome odlučiti organi stranke gradskog odbora i predsedništvo, objasnivši da se okupljanje odnosi na davanje podrške državotvornoj politici.
"Mi smo tražili okupljanja ljudi, pre svega da bi pružili podršku držatvotvornoj politici i da vidimo da li ljudi podržavaju to što radi premijer", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbiji.
Stefanović je dodao da žele da organizuju miting i "zbog velikog pritiska na državu", koji prema njegovim rečima vrše "razni ljudi, ugrožavajući državnu bezbednost, ne ličnu".
Naveo je da će videti kakav će stav o mitingu zauzeti organi stranke, pošto u SNS Glavni odbor i Predsedništvo donose takvu vrstu odluka.
Gradski odbori SNS Novog Sada i Beograda zatražili su juče hitnu sednicu Predsedništva i Glavnog odbora te stranke, zbog, kako su naveli "orkestriranih napada na premijera i Vladu Srbije".
Predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad Miloš Vučević rekao je da će članovima Predsedništva predložiti da organizuju skup koji će nedvosmisleno pokazati "da li su građani Srbije za politiku Aleksandra Vučića i politiku moderne, pristojne, suverene Srbije, ili žele da njihovim životima upravljaju svojim lažima, razni Pajtići, Jankovići i Kandićke".