Vesti
Sport
Radonjić: Ne mogu sad da im menjam filozofiju!
11.02.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Radonjić: Ne mogu sad da im menjam filozofiju!
"Znamo protiv koga igramo, ali spremamo se maksimalno, takmičarski. Filozofija je takva", kaže trener košarkaša Crvene zvezde pred put u Atinu na utakmicu sa Panatinaikosom.
Lišena pomoći Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, ekipa Crvene zvezde Telekom otputovaće u četvrtak popodne ka Atini, gde je čeka duel sa tamošnjim šampionom - Panatinaikosom.
Klub neće voditi organizovano navijače i apelovao je na njih da ne putuju u Grčku, iako su neki već došli do ulaznica i "kače" njihove fotografije na društvenim mrežama
Trener Dejan Radonjić najviše je pre put na jug akcentovao problem sa povredama, koji mu stvara odsustvo Stefana Jovića i Nemanje Dangubića.
"Sigurno je da se u našim glavama neprestano mota činjenica da imamo taj problem i da nas to jako opterećuje. To bi pre svega trebalo reći pred ovaj duel. Posle Žalgirisa, u kojoj faktički obojica (Jović i Dangubić) nisu igrala, pa utakmice protiv Krke, još jednom nastupamo bez njih", rekao je on na konferenciji za novinare.
Zvezda je prošle sezone uspela da favoritu iz Grčke pruži otpor i odigra dve uzbudljive i neizvesne utakmice. Da li je realno nešto slično očekivati i u petak?
"Spremamo se takmičarski, bez obzira na to protiv koga igramo. Ne mogu da menjam filozofiju kada je ona takva. Spremaćemo se maksimalno. Znamo protiv koga igramo, znamo da je PAO u odličnom statusu, da imaju kvalitetan domaći teren, svoje navijače... Nadam se da ćemo igrati dovoljno dobro da ćemo na osnovu toga posle utakmice da napravimo analizu. Cilj je da iz tog meča izađemo sa pozitivnim utiskom i da, kada budemo u kompletnom sastavu, nastavimo da radimo dobro", objasnio je Radonjić.
Panata je ove sezone na svom terenu izgubila samo od Barselone, u prvoj fazi Evrolige. Prethodno je u hali OAKA savladala Turov, Fenerbahče, Armani i Bajern, a u Top 16 fazi savladala je kod kuće i Makabi, Žalgiris i Albu.
"Prvi deo Evrolige odigrali su takođe odlično, a sada, kada su se konsolidovali i kada su u punom sastavu, igraju izvanredno i ostvaruju sjajne rezultate. Treba reći da su u poziciji da se bore i za drugo ili čak i prvo mesto na kraju Top 16 runde, koje bi im omogućilo i domaći teren u nastavku takmičenja, u borbi za Fajnal-for".
U kakvom raspoloženju Zvezda dočekuje utakmicu?
"To će nam biti 38. meč ove sezone, a 17. u Evroligi. Hoćemo da prvi put posle dva vezana poraza pokažemo reakciju i da odigramo na maksimalnom nivou. Bez obzira na situaciju u kojoj smo, cilj je da priđemo meču apsolutno takmičarski".
Kapiten Luka Mitrović rekao je u Novom Mestu da je bolje što se prvi "jadranski" poraz dogodio u momentu u kojem, realno, nema takmičarski značaj za tim koji će ionako sigurno biti prvi na kraju ligaškog dela. Da li je ta neuspeh "skinuo" pritisak koji je nosio oreol nepobedivosti?
"Nismo mi bili posebno opterećeni time. Odigrali smo meč posle Žalgirisa u sastavu u kojem nismo mnogo potencirali tu tematiku povreda, bez dva igrača koji u tom ritmu jako puno znače. Sigurno da je pre svega Krka odigrala dobar meč, zasluženo slavila i da nema mesta za drugu analizu. Takmičarski značaj nije nešto o čemu bi trebalo diskutovati. Da li će ekipu ta poraz rastertiti u smislu brojki? Ne posebno,jer mislim da su više drugi biili opterećeni time nego mi".
PAROVI 7. KOLA TOP 16:
U četvrtak:
Žalgiris - Real 19.00
Makabi - Alba 20.05
Barselona - Galatasaraj 21.00
U petak:
Panatinaikos - Zvezda
TABELA: Real 5-1, Makabi 5-1, PAO 4-2, Barselona 3-3, Galatasaraj 2-4, Alba 2-4, Zvezda 1-5.