Vesti
Sport
Piksi: Srbiju samo čudo može da odvede na EURO
15.02.2015. 12:00
Izvor: Mondo
Piksi: Srbiju samo čudo može da odvede na EURO
Bivši kapiten reprezentacije ističe da Ivanović i Kolarov ne mogu da budu vođe tima, kao i da "orlove" ne vidi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.
Dragan Stojković Piksi nije optimista kada je u pitanju plasman Srbije na EURO 2016. Zapravo, sve što je vezano za "orlove" izgleda daleko od dobrog.

On smatra da Srbija nema igru, da je sve vezano za nacionalni tim negativno, kao i da "orlovi" ne poseduju pravog vođu.

"Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov su sjajni igrači, igraju u vrhunskim klubovima na visokom nivou, ali smatram da ne mogu da budu nosioci igre reprezentacije, lideri. Uvek smo imali odlične defanzivce, ali su publiku dizali napadači i vezni igrači. Naravno, nisu krivi Ivanović i Kolarov što drugi ne umeju da se nametnu", izjavio je u intervjuu za "Blic" Dragan Stojković Piksi.

On je dodao da ulogu lidera ne može da ima ni Nemanja Matić, uprkos tome što odlično igra.

"On se nameće u poslednje vreme, ali je Matić zadnji vezni. Kapa dole za sve što radi u Čelsiju, odličan je igrač, ali nama su potrebni oni koji daju golove, pogađaju iz slobodnjaka, daju pas za gol, umeju da naprave vic na terenu. To nama nedostaje".

Bivši kapiten reprezentacije Jugoslavije ističe da je fudbal samo refleksija na stanje u državi.

"Ambijent je negativan, stalni imamo neke podele. nešto ne štima iako imamo odlične igrače koji nastupaju u vrhunskim klubovima".

Piksi smatra da Srbiju samo čudo može da odvede na Evropsko prvenstvo 2016.

"Od početka kvalifikacija video sam da će biti mnogo problema. Od Jermenije je trebalo da izgubimo, ali smo izvukli remi, iako smo na terenu izgledali daleko od ozbiljne reprezentacije. Posle je nastao problem druge vrste sa Albanijom, koji se vuče još od Đenove. Ulazak tih ljudi u teren, haos... Pošteno je reći da čudo treba da se desi pa da se Srbija plasira na EURO. Nije sramota izgubiti, ali treba gubiti sa stilom", rekao je Stojković.

On je dodao da će Srbija, ukoliko ne uspe da izbori plasman na EP u Francuskoj, propustiti treće veliko takmičenje u nizu, ali da to treba shvatiti kao pokazatelj gde su nam klubovi i reprezentacija.

"Moramo se nadati i verovati u uspeh i raditi na tome da napredujemo. Teško je davati savet, ali selektoru Radovanu Ćurčiću treba podrška javnosti, i želim mu sve najbolje", istakao je Stojković.