Vesti
Sport
Ana "gazi" u Dubaiju
17.02.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Ana "gazi" u Dubaiju
Šesta teniserka sveta ubedljivo rešila u svoju korist prvi duel na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Ana Ivanović imala je problema sa polomljenim prstom još tokom Australijan Opena, ali je sa uspehom sanirala tu povredu. Da se vraća na put kojim želi da ide potvrdila je na prvom meču na turniru u Dubaiju.
Ana je u drugoj rundi takmičenja ubedljivo savladala Sabine Lisicki iz Nemačke - 6:0, 6:3 i to posle sat i pet minuta igre.
Ivanovićeva, četvrta favortkinja za titulu u Dubaiju, naprosto je "zgazila" 28. igračicu sveta, dozvolivši joj da osvoji samo tri gema na svoj servis.
Prvi set dobila je "sa nulom", napravivši tri brejka, a onda je u nastavku igrala u istom ritmu. Rano oduzeti servis protivnici omogućio joj je da bude rasterećenija, a onda je još dodala gas i povela sa 5:1.
Ivanovićeva je imala priliku i da ubedljivije reši duel u svoju korist, pošto je u sedmom gemu prokockala prvu meč loptu, a zatim je dozvolila sebi i luksuz - da izgubi gem na svoj servis. Ipak, to je nije skupo koštalo, jer je odmah iskoristila narednu prliku da se revanšira rivalki i dobije duel.
Ana će u osmini finala igrati sa Čehinjom Karolinom Pliskovom, koja je eliminisala zemljakinju Barboru Zahvalovu Stricovu sa 6:4, 6:2.
Pliskova, koja je 18. igračica sveta, igrale su samo jednom u karijeri, prošle godine na US Openu, i Čehinja je tada slavila rezultatom 7:5, 6:4.
Turnir u Dubaiju, na kojem je Jelena Janković okončala nastup u drugom kolu, igra se za nagradni fond od 2.513.000 dolara