Vesti
Sport
Vujošević: ABA ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala
27.03.2015. 20:00
Izvor: RTS
Vujošević: ABA ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala
Duško Vujošević veruje da ABA ligu vode privatnici sumnjivog morala, koji ne ulažu nikakav napor da se izbegnu predrasude u regionalnoj ligi.
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević veruje da je utakmica protiv Budućnosti u Podgorici pokazala da aktuelno rukovodstvo Jadranske lige nije u stanju da vodi regionalno takmičenje.
"Očigledno je da ljudi koji vode ABA ligu to više nisu u stanju da rade. Verujem da je komplikovano na prostoru bivše Jugoslavije organizovati takmičenje, ali ne vidim s njihove strane nikakav napor da se izbegnu predrasude i postave najkorektnije sudije. Jesam za regionalno takmičenje, jer je ono kvalitetnije od nacionalnih liga, ali ovu ligu vodi grupa privatnika sumnjivog morala", rekao je Vujošević.
On je dodao da su sudije morale da ponište koš Rejnoldsa u finišu utakmice koja je završena pobedom Podgoričana od 85:79, jer je centar Planinić dirao mrežicu.
"Bili smo svedoci takvog stepena divljaštva – bez obzira na to što se njihovi navijači nazivaju 'varvarima', a košarka se igra za civilizovani svet. Ono je bilo skandalozno, možda je i tamo bio Sirijac koji je bacao svinjske bubrege...", ironično je ocenio Vujošević i dodao da je "u celom tom cirkusu falilo još da ubace živo prase u teren".
Trener crno-belih se osvrnuo i na incident kada je jedan od navijača prišao Milosavljeviću i uhvatio ga za vrat.
"Sudije povodom toga nisu reagovale i sve je prošlo bez ikakve reakcije. Baš me interesuje kako bi reagovali da se to dogodilo Zvezdi", rekao je Vujošević.
On je naglasio da cela ekipa putuje u Niš na utakmicu protiv Konstantina na početku Superlige.
'Ne bi trebalo potceniti ekipe koje ne igraju ABA ligu, posebno FMP, a to se odnosi i na naše predstojeće rivale. Konstantin je veoma borbena ekipa. Sigurno će pokušati da prodaju kožu što skuplje i tako pokažu da nisu bez razloga bili drugi u košarkaškoj ligi Srbije. Verujem da će ekipa koncentrisano ući u meč i da će zabeležiti pobedu", rekao je Vujošević.
On je poručio da su srpski klubovi na osnovu rezultata u Jadranskoj ligi zaslužili da budu oslobođeni kotizacije od 100.000 evra za učešće u narednoj sezoni.
Utamica prvog kola Superlige između Konstantina i Partizana igra se sutra od 20 sati u hali Čair.