Vesti
Sport
Tipsarević se vratio pobedom
08.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Tipsarević se vratio pobedom
Srpski teniser Janko Tipsarević uspešno je startovao na ATP turniru u Hjustonu savladavši u prvom kolu Brazilca Giljerma Klezara u tri seta - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7) posle dva sata i 40 minuta iscrpljujuće borbe. Bio je ovo prvi singl meč bivšeg svetskog broja osam nakon skoro godinu i po dana pauze zbog povrede stopala.
Tridesetogodišnji Tipsarević, koji je u karijeri osvojio četiri ATP titule, nije odigrao nijedan meč od oktobra 2013. godine i više puta je odlagao povratak na teren.
Posle oporavka od povrede nastupio je pre deset dana u konkurenciji dublova na mastersu u Majamiju, gde su on i Novak Đoković poraženi u prvom kolu od švedsko-austrijskog para Robert Lindšted/Jirgen Melcer.
Pobedom nad Klezarom, trenutno 186. na ATP listi, srpski teniser je najavio bolje dane i povratak na nekadašnje pozicije.
U osmini finala turnira u Hjustonu Tipsarević se sastaje sa Kolumbijcem Santjagom Hiraldom, koji je nadigrao Brazilca Rožerija Dutra Silvu (6:2, 6:2).
Hiraldo je trenutno 32. teniser sveta, ali su oba dosadašnja međusobna okršaja pripala Tipsareviću, poslednji 2013. godine u Bukureštu.
Posle meča koji je trajao dva sata i 40 minuta i u kome je srpski teniser spasio dve meč lopte, Janko je u izjavi obrazložio kroz kakva je sve iskušenja prolazio.
"Bio sam malo stegnut. Najvažnije je bilo da osetim pritisak prilikom trčanja. Sve me boli, ali noga je dobro", rekao je Tipsarević za sajt ATP.
"Nisam imao osećaj kao da sam toliko odsustvovao sa terena. Bio sam spreman, mada mi je nedostajalo samopouzdanje. Stvari su se promenile kada sam sa vinerima spasio meč lopte. Znao sam da treba da dobijem ovaj meč, u suprotnom bio bih veoma tužan", dodao je Tipsarević.
Na turniru u Hjustonu, koji se igra za nagradni fond od 549.230 dolara, ranije večeras Dušan Lajović je poražen u prvom kolu od Francuza Žeremija Šardija (6:4, 6:4).