Vesti
Sport
Sjajna Vojvodina pobedila Benfiku
09.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Sjajna Vojvodina pobedila Benfiku
Odbojkaši Vojvodine su u Novom Sadu pobedili portugalsku Benfiku sa 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:22), u prvoj finalnoj utakmici Kupa izazivača.
Vojvodina je pobedom od 3:0, pred punom salom Spensa, došla do tri boda, a osvojiće trofej ako pobedi u revanšu ili izgubi sa 3:2.
Ako Benfika dobije sa 3:0 ili 3:1, odmah će se igrati "zlatni set".
Nošeni podrškom sa ispunjenih tribina u Spensu, Novosađani su igrali izvanredno i zasluženo trijumfovali nakon sat i pedeset osam minuta uzbudljive borbe.
Vojvodina je izborila prvo finale nekog evropskog takmičenja, a sada je na korak od osvajanja istorijskog trofeja.
Revanš će se igrati u Lisabonu, u nedelju od 18 časova po srednjoevropskom vremenu.
Trener Vojvodine Strahinja Kozić rekao je da su njegovi odbojkaši zasluženo slavili protiv Benfike i ostvarili veliku pobedu pred revanš u finalu Kupa izazivača.
"Zasluženo smo pobedili, ponosan sam na momke, koji su sjajno igrali i izgarali nošeni publikom. Ovo je velika pobeda za nas, radujemo se, a od sutra se okrećemo revanšu", rekao je Kozić posle utakmice prepunoj hali Spens u Novom Sadu.
"Jako su prljavi, bilo je pozorište na terenu jedno vreme. Jedino su takvom igrom mogli da nas ometaju. Očekuje nas pakao u Lisabonu, atmosfera, suđenje verovatno... Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu", kazao je Kozić.
Kapiten Vojvodine Veljko Petković rekao je da njegov tim mora da ide na pobedu i u revanšu.
"Ekipa sazreva iz utakmice u utakmicu. Svaki prolaz dalje u Evropi nas je dizao, igramo zrelije nego pre. Znali smo da im neće biti lako u Novom Sadu. Igraju temperamentno, tako očekujem i u revanšu. Treba da idemo na pobedu tamo, a ne da jurimo setove", rekao je Petković.
Primač servisa Vojvodine Milan Katić je pohvalio novosadsku publiku.
"Bilo je teško, nije bilo stajanja. Biće izuzetno teško u Lisabonu, oni jako dobro igraju kod kuće. Mladost je večeras pobedila iskustvo i očekujem da mladost pobedi i u revanšu", kazao je Katić.