Vesti
Žuta štampa
ISPOVEST TONIJA CETINSKOG: Spavao sam na podu i živeo na ulici!
17.04.2015. 20:00
Izvor: Kurir
ISPOVEST TONIJA CETINSKOG: Spavao sam na podu i živeo na ulici!
Hrvatski pevač u ličnoj ispovesti hrvatskim medijima otkrio je da počeci nisu bili nimalo laki, već da je spavao u premalenom stanu, u vreći za spavanje, a hranio se na ulici
Toni Cetinski pričao je svojim počecima i životnom putu koji je prošao dok nije postao zvezda kakva što je danas.
Prvi album izdao je 1988. godine pod imenom "Srce nikad ne laže". Nakon objave tog albuma Toni se iz Rovinja seli u Zagreb, gde je živeo u nenameštenom stanu od tridesetak kvadrata.
"Spavao sam na podu, u vreći za spavanje. Onda kupio neki ležaj na rasklapanje i ormar, ali ničeg drugoga u stanu nije bilo. Ni televizora, ni kuhinje... Ma, ničega. Uglavnom sam živeo i hranio se na ulici, a u stanu bih se samo istuširao i prespavao", priča Toni.
Pevač pamti prelomni trenutak u karijeri, kada je kao anonimni izvođač učestvovao u emisiji kod Radojke Šverko.
"I nakon 25 godina se prisetim i zahvalim gospođi Radojki. Slabići i zlobnici često su plasirali priče: "E, da mu nije mame, tate, bake, strine i ostalih rodbinskih veza i vezica, ne bi on nikada uspeo". Moram da razočaram iste i da kažem da moj put nije bio nimalo lagan. Gostovanje na poziv gospođe Radojke u tako gledanoj emisiji "7. noć" bilo mi je, sportskim jezikom, jednako pozivnici i pobedi na Vimbldonu", priča Toni, koji je rastao kao dete poznatog pevača, Mirka Cetinskog.
Ipak, ne krije da je imati poznate roditelje ipak prednost kada želite da se ostvarite kao pevač.
"Prednost je samo u tome što sam ja imao roditelje koji su itekako dobro znali u šta ulazim i cenili moj izbor. No, škola mi je ipak bila na prvom mestu pa sam se onda školovao i kao muzičar i kao hotelijersko-turistički radnik, a završio sam obe škole. Ali, sećam se početaka i vežbanja u garaži, kao i prvih snimljenih pesama na kasetofonu. Sećam se i kad mi se prvi put pesma zavrtela na radio Pula. Osećao sam se kao da sam dobio Gremi nagradu", rekao je Toni koji je od malena pokazivao smisao za muziku.
Takođe se osvrnuo i na svoju decu, pa se slatko nasmejao na pitanje šta bi rekao kada bi njegova deca Kristijan i Pija jednog dana rekli da bi želeli da budu muzičari.
"Oni znaju da je tata uvek podrška svemu što oni pomisle, a kamoli odluče. Ipak ja kažem "Ko peva zlo ne misli, a ko misli nema kad da peva"", kaže Toni.