Vesti
Sport
Lalatović o derbiju: Trenutak, dan, inspiracija...
21.04.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Lalatović o derbiju: Trenutak, dan, inspiracija...
"Šanse u ovom trenutku su 50-50 odsto. Sastaju se dva dobra tima", kaže trener Crvene zvezde uoči utakmice sa Partizanom.
Posle dva slobodna dana, fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak su lagano počeli pripremu za "večiti derbi", koji bi mogao da reši šampionsku trku ukoliko slavi Partizan.
Pod nadzorom trenera Nenada Lalatovića i ostalih članova stručnog štaba, prvotimci su lagano vežbali na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić", a oni koji su u drugom planu, od 17 časova igraće prijateljski meč protiv niželigaša IMT-a.
Bez obzira na pomeranje termina sa subote na nedelju, pa vraćanje na subotu, Lalatović kaže da to ne remeti njegove planove, kao ni odsustvo napadača Džošue Parkera.
"Parker je zbog smrtnog slučaja dobio tri slobodna dana, kao što sam mu i obećao. Vraća se u sredu na trening i biće u konkurenciji za tim", rekao je trener crveno-belih novinarima na stadionu.
Partizan je trenutno u boljoj poziciji, jer ima pet bodova prednosti, ali Lalatović ne misli da će to mnogo značiti u predstojećoj utakmici.
"Šanse u ovom trenutku su 50-50 odsto. Sastaju se dva dobra tima".
Mladi trener istakao je odličnu atmosferu u svom timu, na kojoj gradi optimizam.
"Atmosfera u ekipi je fenomenalna, možda najbolja do sada i nadam se pozitivnom ishodu utakmice u subotu".
Dodatan motiv Lalatovićevim igračima mogle bi da budu premije za eventualnu pobedu, što nagoveštava dolazak generalnog direktora Zvezdana Terzića u trenerovu svlačionicu posle treninga.
"Nismo pričali u vezi fudbala, došao je da se dogovorimo oko nekih drugih stvari".
Na pitanje da li su igrači dobili bonuse za pobedu protiv Voždovca imao je spreman odgovor:
"Nismo, zato smo i sada malo popričali o svemu. Siguran sam da ćemo sada dobiti premije".
Lalatović je priznao da nije gledao predstojećeg rivala u meču protiv Mladosti iz Lučana, ali je rekao da je tim Partizana dobro analiziran kroz ranije mečeve.
"Nisam gledao utakmicu protiv Mladosti iz Lučana, nije me toliko zanimalo jer su odmarali dosta igrača. Više su me zanimale neke ranije utakmice, koje sam detaljno analizirao".
"U suštini, znamo sve o njima, kao i oni o nama. Tajni nema - derbi je inspiracija, derbi je trenutak, dan, sreća, tako je bilo i prošlo put. U prvom poluvremenu imali smo dve stopostotne šanse i da smo dali gol bilo bi drugačije, a ovako smo izgubili golom iz slobodnog udarca. Ponavljam, derbi je inspiracija, dan, ko se kako oseća... U derbiju treba imati i dosta sreće, ali najbitnije mi je da moji igrači uđu u utakmicu bez velikog pritiska, maksimalno motivisano i angažovano. Derbi je praznik fudbala i neka pokažu šta mogu i koliko vrede", zaključio je Lalatović, kojem će ovo biti drugi put u trenerskoj karijeri da vodi ekipu u "večitom derbiju".