Vesti
Sport
Zvezdina prva meč lopta u Zagrebu
29.04.2015. 20:00
Izvor: RTS
Zvezdina prva meč lopta u Zagrebu
Košarkaši Crvene zvezde imaće večeras prvu priliku protiv Cedevite u Zagrebu da osvoje titulu ABA lige, nakon što su protiv istog protivnika na svom terenu zabeležili dve pobede u finalnoj seriji plej-ofa. Crveno-beli su u beogradskoj hali Pionir trijumfovali sa 68:59 i 69:65, i u slučaju nove pobede postaće prvi put prvaci regionalnog takmičenja.
Crvena zvezda je poslednji pehar, a da to nije nacionalni kup, osvojila 1998. godine u prvenstvu tadašnje Jugoslavije, zbog čega bi posle plasmana u Top16 fazu Evrolige mogla da ispiše nove stranice klupske istorije.
Trener Dejan Radonjić pred meč ima velikih problema sa povredama jer je neizvestan nastup Maika Cirbesa zbog povrede kolena, zbog čega nije igrao u drugom duelu, Stefan Jović je iscrpljen, dok Branko Lazić pije antibiotike jer mu je pukla bubna opna.
"Uspeli da slavimo, povedemo sa 2:0 u seriji i da odbranimo prednost domaćeg terena. Ipak, Cedevita je pokazala da može da izađe iz ovakvih situacija u polufinalnoj seriji protiv Budućnosti, kada su posle izgubljena prva dva meča izgledali jako kvalitetno, posebno u prvom meču u Zagrebu", rekao je Radonjić.
Košarkaš Branko Lazić poručio je da ekipa putuje u Zagreb kako bi već posle prvog meča došla do šampionskog prstena.
"Cedevita se sigurno neće predati i biće dosta teško. Ipak, idemo u Zagreb po još jednu pobedu i da završimo seriju što je pre moguće", jasan je bio Zvezdin bek.
Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da očekuje veliku podršku navijača koja bi njegovom timu dala krila da produži seriju.
"Vlada veliki interes za utakmicu i siguran sam da će dvorana biti puna. Daćemo sve od sebe da Zvezdi uzvratimo za ove poraze koji su bili neugodni u Beogradu. Ključ našeg povratka u seriju biće zaustavljanje kapitena Zvezde Mitrovića", naveo je hrvatski stručnjak.
Treći meč finalne serije plej-ofa Jadranske lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se večeras.