Vesti
Sport
Novak nasmejan posle povrede!
28.05.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Novak nasmejan posle povrede!
Najbolji teniser sveta rutinski se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, jedino brine medicinski tajm-aut koji je uzeo pred kraj drugog seta.
Novak Đoković - Žil Miler 6:1, 6:4, 6:4, posle 110 minuta igre na stadionu Filip Šatrije!
Rezultat dobar po srpskog tenisera, u krajnjoj liniji i potpuno očekivan, a nadamo se da povreda zbog koje je pri vođstvu od 5:4 u drugom setu zatražio intervenciju fizioterapeuta nije ozbiljnije prirode.
Novak je objasnio da oseća nelagodnost u predelu prepone desne noge, usledila je masaža, nakon koje je nastavio meč i uspešno završio drugi set, potom i meč.
Potom je sa osmehom pozdravio gledaoce, kao da je sve u redu, ali za definitivnu procenu možda ipak treba sačekati petak i trening pred prvi okršaj u karijeri sa 19-godišnjim Australijancem Tanasijem Kokinakisom, u okviru trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske.
Đoković je posle 3:0 protiv Jarka Nieminena u utorak, nastavio da igra na visokom nivou.
Sa iskusnim Milerom (55. na ATP listi) sastao se drugi put na poslednja dva grend slem turnira i ovog puta ga savladao znatno lakše nego zimus na Australijan openu, kada je bilo 6:4, 7:5, 7:5.
Malo je nedostajalo da protivniku isporuči "đevrek" u prvom setu - Luksemburžanin je samo uspeo da izjednači na 1:1 i to nakon što je spasao dve vezane brejk lopte.
Propušteno u drugom gemu Đoković je nadoknadio u četvrtom i šestom, kada je autoritativnom igrom i serijom kvalitetnih udaraca napravio dva brejka i rešio set u svoju korist za svega 24 minuta (6:1).
Početkom drugog seta došlo je do blagog pada, pa je Miler imao brejk šansu za vođstvo od 0:2. Nije uspeo, iako je u samo jednom gemu na servis Đokovića uzeo više poena (četiri), nego ukupno u četiri gema prvog seta (tri).
Novak se nije mnogo potresao oko toga, već je odmah kaznio Milera brejkom za 2:1, iskoristivši treću šansu, tako što je poslao retern tačno na osnovnu liniju. Do kraja seta je 28-godišnji Beograđanin rutinski sačuvao vođstvo. Opet je uspostavio ubitačan ritam, osvojivši preostala četiri gema na svoj servis uz samo jedan izgubljen poen!
Treći set nije doneo bitnije promene.
Novak je duplim brejkom poveo sa 4:1, usledio je pad koncentracije i jedini gem izgubljen na svoj servis (uz jedan poklon-poen, kada je lopticu koja je išla u aut sačekao na reket, umesto da je pusti da padne na tlo), ali to je bio samo "izolovani incident"...
Tanasi Kokinakis, naredni rival, do trećeg kola je stigao preokretom u duelu sa zemljakom Bernardom Tomićem - od 0:2 do 3:2, uključujući 8:6 u setu odluke.
Od Srba u četvrtak uveče igra i Viktor Troicki protiv Italijana Bolelija.