Vesti
Društvo i ekonomija
Pošta širi biznis, primaće i nove radnike
04.06.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Pošta širi biznis, primaće i nove radnike
Pošta Srbije je u radu sa klijentima koji na šalterima plaćaju račune mnogo efikasnija pa ima četiri puta više posla od banaka.
Pošta će u narednom periodu proširiti svoje poslove i upošljavati nove radnike, izjavio je danas direktor Milan Krkobabić.
"Ne primamo nove ljude da bi ih tek tako zaposlili. Mi nemamo nešto više već nešto manje ljudi, sada smo pali ispod 15.000 radnika. U Pošti se nije povećao broj radnika, jer pokušavamo da budemo maksimalno efikasni, ali tamo gde treba da primimo nove ljude - primićemo i uopšte se toga ne bojim", rekao je Krkobabić novinarima nakon otvaranja nove pošte u beogradskom naselju Stepa Stepanović.
Krkobabić je kazao da Pošta ima novi koncept i gde god se formiraju nova naselja kupuje poslovni prostor i otvara nove pošte.
"U Srbiji nema viška radnika već manjka posla, jer i ovo što radi to je šaka jada, pa jer i to malo da otpustimo, daj da im nađemo posao. Mi se ovde trudimo da im nađemo posao, uskoro ćemo raditi i menjačke poslove u Pošti, poslove posredovanja u osiguranju i još neke poslove", kazao je Krkobabić.
On je naveo da u Srbiji ima 1.600 pošta, 4.500 šaltera, ali da opet ima redova, jer su pošte najjeftinije i dodao da Pošta mesečno ima 20 miliona klijenata.
"Isplati se građanima da čekaju, jer će platiti tri puta manje. Zaista smo efikasni i jeftini. Borimo se za nove poslove i da zaradimo. Poslovne banke, izgleda da je takva situacija, konstatuju da im Srbija nije više tako interesantna. Ne mogu da zarade toliko koliko su zarađivale, pa polako odlaze", istakao je Krkobabić.
On je poručio da "posao mora da se stigne, jer ne dolazi sam, već mora da se traži i bori za njega u tržišnoj konkurenciji".
Nova pošta u beogradskom naselju Stepa Stepanović je otvorena u u Ulici Generala Štefanika 25.
Krkobabić je kazao da tu, u krugu od osam kilometara, ima 10.000 domaćinstava i oko 30.000 stanovnika i da je bila neophodna pošta.
Kako je rekao, nova pošta u tom naselju je vlasništvo Pošte, koja je odmah kupila i opremila taj prostor iz sopstvenih sredstava i tu će raditi osam mladih poštara.
Krkobabić je kazao da su danas, osim u Stepi Stepanović, nove pošte otvorene i u Veru u Beogradu, kao i dve u Srbiji.
"Idemo u susret građanima, 175 godina postojanja slavimo u nedelju, 7. juna, a to je jubilej sa kojim retko ko u Srbiji može da se podiči", rekao je Krkobabić.