Vesti
Sport
SRBIJA JE U ČETVRTFINALU!
10.06.2015. 20:00
Izvor: Telegraf
SRBIJA JE U ČETVRTFINALU!
Šaponjić heroj, autogol Mađara u produžetku kao nagrada za mnogo bolju igru "orlića"!
Omladinska reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu – i to posle neverovatnih 120 minuta igre!
Srbija – Mađarska 2:1
(Šaponjić 90+1 – Mervo 58, Talaber 119, autogol)
Primili smo nesrećan gol početkom drugog poluvremena, izjednačili na isteku 90. minuta, ostali sa desetoricom na terenu, a plasman obezbedili autogolom dva minuta do kraja drugog produžetka!
Sve su “orlići” imali u svojim rukama – i kontrolu nad igrom, i prilike u oba dela igre i raspoložene igrače, ali je jedan nesrećan gol pretio da nam priredi scenario kao onaj protiv Urugvaja na startu prvenstva.
Ipak, hrabra igra sa jasnim ciljem da nema odustajanja doneo nam je sportsku sreću, i ako se tako može reći, potpuno zasluženo.
Mnogli su naši fudbaleri da žale za propuštenim prilikama, ponajviše Staniša Mandić i Filip Janković, kog je kasnije zamenio strelac spasonosnog gola Ivan Šaponjić.
U prvom poluvremenu su više šansi napravili naši igrači, najviše preko Mandića, koji je propustio dve odlične prilike. Srbija je nametnula svoj tempo i sve što joj fali je efektnija završnica.
I dalje smo imali kontrolu u igri, ali je posle nove propuštene šanse, ovaj put Jankovića, stigla je kazna.
Pad koncentracije u odbrani koristi Kalmar koji je brzo poveo kontru sve do našeg šesnaesterca, gde je uposlio Mervoa, koji je samo plasirao loptu iza Rajkovića. Nesrećan gol kao koji smo primili protiv Urugvaja na startu prvenstva.
Lepe napade su naši fudbaleri pravili, ali završnice nigde nije bilo. Frustracije su obuzele igrače, ali je prekid na isteku 90. minuta doneo sportsku pravdu: Andrija Živković je izveo korner, a Šaponjić se najbolje snašao u gužvi ispred gola.
Svega nekoliko sekundi kasnije, desio nam se novi peh – Milan Gajić je isključen zbog povlačenja dresa, što mu je bio drugi žuti karton.
Tada je i napravljena izmena kada je Stevanović ušao u igru umesto Mandića, i tokom produžetaka je uglavnom viđena opreznost na obe strane. U finišu drugog produžetka su ipak krenuli hrabrije naši reprezentativci, i za to su nagrađeni.
Šaponjić je ne preterano opasno centrirao sa desne strane ispred gola, gde je defanzivac Talaber postavio nogu, i poput čuvenog poteza Augentalera na Marakani 1991. godine, poslao loptu tako da ona preskoči golmana i završi u mreži.
Opšte slavlje u našem taboru, i suze mađarskih igrača…

SRBIJA: Rajković, Antonov, Gajić, Veljković, Babić, Zdjelar, Maksimović, Janković (Šaponjić od 58), Živković, Grujić (Gaćinović od 78.), Mandić (Stevanović 90+3 ).
MAĐARSKA: Šekelji, Osvat, Tamaš (D. Nađ od 73), Kečkeš (Talaber od 54), Lenžer, Vida, Mervo, Soter, Kalmar, A. Nađ, Salaj (Forgaš od 58).