Vesti
Žuta štampa
MIĆKO: U Srbiji prolaze smo operisani od normalnosti!
11.06.2015. 20:00
Izvor: Kurir
MIĆKO: U Srbiji prolaze smo operisani od normalnosti!
Sistem je reč koju za ovu državu ne bih koristio, a ni 15 godina posle rata sa svetom nismo blizu da savladamo najopasnije protivnike - sami sebe
Komičar, glumac i pisac Dragoljub Mićko Ljubičić analizirao je Srbiju kako danas živi i boljkama koje nas muče.
"I ranije sam igrao lik dr Agroljuba pa smo pošli od toga da je on prvo sebi izvadio pola mozga i tako se prilagodio životu u Srbiji, a onda je shvatio da tako treba da prilagođava i ostale pacijente, oboleli od normalnosti. Jer ovde normalan ne prolaze dobro. To je na momente duhovito, na momente ozbiljno, uglavnom tragično, ali sve vreme satirično", rekao je Mićko.
"Sistem je reč koju za ovu državu ne bih koristio, a ni 15 godina posle rata sa svetom nismo blizu da savladamo najopasnije protivnike - sami sebe", dodao je glumac.
Postoje brojni načini na koji se utiče na svest, savest, i normalno oblikovanje nacije, posebno njenih najmlađih pripadnika, koji se još nisu formirali kao ličnost. Mislim da je trenutak kada je prestalo da se ulaže u kvalitetan školski i obrazovni program, a deca bila izložena prikazima rata i nasilja na televizijama bio prelomni trenutak za početak erozije društvenih vrednosti.