Vesti
Žuta štampa
Zorica otkrila zašto je napustila "Zvezde Granda", produkcija odgovorila
15.06.2015. 20:00
Izvor: Vesti online
Zorica otkrila zašto je napustila "Zvezde Granda", produkcija odgovorila
Pevačica Zorica Brunclik odlučila je da napusti muzičko takmičenje "Zvezde Granda" i to uoči samog finala.
Kako bi sprečila nagađanja povodom ove odluke, Brunclikova je na Fejsbuku objavila otvoreno pismo, koje vam prenosimo u celosti:
- Dragi moji, ovim putem želim da saznate pravu istinu, zašto nisam više u Zvezdama Granda. Vi koji ste me podržavali i voleli u tom takmičenju zaslužujete da vam lično objasnim kao i kandidatima.
Prva situacija kada sam htela da napustim snimanje bila je kada je stručni ziri, kao i produkcijski, bio podeljen oko dva kandidata. Konkretno su u pitanju bili Elmedin Kadrispahić i Željko Đmura, a Saša je u momentu doneo odluku da bacanjem novčića po sistemu pismo-glava odluči koji kandidat ide dalje. Ja sam se usprotivila tome tako što sam momentalno htela da napustim žiri.
Nisam želela da se kockam ničijom sudbinom, a u pitanju su mladi životi koji zaslužuju pravičnost. Uostalom, o tome su novine već pisale. Sve moje rasprave sa Sašom Popovićem u okviru emisije "Zvezde Granda" su bile prave, jer smo oboje zastupali svoje stavove. Nikakvih drugih svađa i nesuglasica koje niste videli nije ni bilo (što se tiče serijala Z.G.)
Drugi razlog zbog koga neću učestvovati u finalnim emisijama Zvezda Granda je uvođenje pravila da stručni žiri, pored pevanja, ocenjuje oblačenje kandidata i scenski nastup. Nisam kompetentna da ocenjujem nečije oblačenje jer mislim da je svako obukao ono šta ima i što je mogao da priušti sebi. Takođe, nisam kompetentna da ocenjujem scenski nastup jer sam ja svoju karijeru bazirala prvensveno na pevanju. Sebi ne mogu da dozvolim da ih ocenjujem u nečemu što je potpuno nevažno (po mom mišljenju) za kraj ovog takmičenja.
Mislim da ovi mladi ljudi sebe još pevački traže pod ovim suncem, i dodatni pritisak na njih je nehuman. To je jedina istina.
Kao i vi, i ja sam saznala iz novina da su mi već našli zamenu za ubuduće. Svima želim mnogo sreće, pre svega finalistima - neka najbolji pobedi - ali u pevanju.
Vaša Mica - Zorica Brunclik.
"Ako koza laže, rog ne laže"
Sa druge strane, iz “Grand” produkcije kažu:
– Pokušaj Zorice Brunclik da omalovaži takmičenje u kome je i sama učestvovala i koje više od decenije ima besprekornu reputaciju, biće jasnije nakon što se pročita kompletna SMS poruka koju je Brunclikova pre nekoliko dana poslala direktoru “Grand produkcije” Saši Popoviću, a koja je u potpunoj suprotnosti od onoga što javno navodi kao razloge svog odlaska. Po principu, ako koza laže, rog ne laže, evo poruke, koju možete imati i na uvid, a koju je Zorica Brunclik poslala Saši Popoviću: “E sad je ovo naša odluka… i nadam se da ćeš nas razumeti i između nas ništa neće promeniti (ako ti to hoćeš-naravno), od ovog trenutka Zorica nije više član žirija dok god si na Tv Prvoj… i sve što treba za Grand TV i za tebe lično mi smo tu 24h… i hvala za sve što si lično uradio za nas… volimo te i poštujemo…tvoji Zorica i Kemiš”