Vesti
Politika
Grčka podrška Srbiji u EU
25.06.2015. 20:00
Izvor: Akter
Grčka podrška Srbiji u EU
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom
Kocijs je naglasio da Grčka želi da pomogne Srbiji da što pre postane članica Evropske unije (EU) i da daje punu podršku što skorijem otvaranju prvih poglavlja sa EU.
Na sastanku je zaključeno da će Srbija i Grčka intenzivnije sarađivati na svim poljima i dogovoreno je formiranje zajedničke tehničke grupe koja će se baviti ekonomskim pitanjima, saopštila je Vlada Srbije.
Vučić je istakao da Srbija smatra Grčku iskrenim prijateljem i da sa velikom pažnjom prati dešavanja na ekonomskom planu, a sa Kocijasom je razgovarao i o saradnji u oblasti energetike i trgovinske razmene.
Vučić je uputio poziv predsedniku Vlade Grčke Aleksisu Ciprasu da poseti Srbiju i zahvalio Vladi Grčke na nepromenjenom stavu prema statusu Kosova i Metohije.
Istakavši da u posetu Srbiji dolazi kao prijatelj, Kocijas je potvrdio dolazak grčkog premijera Ciprasa u Srbiju, u julu ili septembru.
„Naše iskustvo u pregovorima sa EU je dobro i rado ćemo vam ga ustupiti. Ako radimo zajedno, možemo da pomognemo Evropi da bude bolja u pregovorima sa Srbijom“, istakao je Kocijas.
On je rekao da će Grčka podržati i održavanje Balkanske konferencije za migracije, kako bi zemlje regiona pokušale da nađu zajedničko rešenje za povećan broj tražioca azila, dodaje se u saopštenju.