Vesti
Politika
Angela Merkel stiže u Beograd
08.07.2015. 20:00
Izvor: Dnevnik
Angela Merkel stiže u Beograd
Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže danas u Beograd, gde ce razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.
Merkelovoj će biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija, gde će je dočekati premijer Aleksandar Vučić. Posle susreta sa predsednikom Vlade planirano je i zajedničko obraćanje medijima.
Kako je ranije najavljeno u Berlinu, sa Vučićem je planirana i večera.
U četvrtak će sa Merkelovom razgovarati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a predviđeni su i razgovori sa predstavnicima civilnog društva.
Tokom posete Merkelove na snazi će biti najviše mere bezbednosti. Poseta će, kako se očekuje, biti u znaku podrške evropskim integracijama Srbije i bez postavljanja novih uslova, a Vučić je najavio da će biti potpisan dodatni memornadum ili cak ugovor sa nemackim Kontinentalom o otvaranju novog pogona u Srbiji.
Sama Merkelova je uoči puta u Beograd, rekla da se otvaranje pregovaračkih poglavlja Srbije sa EU povezuje i sa napretkom u odnosima Beograda i Prištine, ali je ukazala i na napredak, koji čine balkanske zemlje.
Merkelova će pored Beograda, posetiti i Tiranu i Sarajevo, uz poruku da je svim zemljama zapadnog Balkana data pristupna perspektiva u za EU.
Izmene saobraćaja u popodnevnim časovima
U Beogradu će danas i u četvrtak biti izmenjen saobraćaj zbog posete nemačke kancelarke a načelnik Uprave saobraćajne policije u Beogradu Dragan Bogosavac poziva građane da budu strpljivi i postupaju po instrukcijama pripadnika MUP-a.
"U posetu Srbiji dolazi Angela Merkel, koja će boraviti u Beogradu. Merkel će doputovati u Beograd 8. jula u kasnim popodnevnim satima, a odlazak je predviđen 9. jula u prepodnevnim satima", rekao je Bogosavac Tanjugu.
Prema njegovim rečima, mere obezbeđenja će biti preduzimane po prvom, odnosno najvišem stepenu, zbog čega će na pojedinim lokacijama biti obustavljen saobraćaj.
"S obzirom na predstojeće vrlo visoke temeprature, koje su najavljene, molim građane da imaju razumevanje za naše aktivnosti i pripadnici ministarstva angažovani će dati sve od sebe da sugrađani i gosti Beograda što manje osete bilo kakve poremećaje u odvijanju saobraćaja", dodao je Bogosavac.