Vesti
Sport
Đoković: Sanjam vimbldonski san, uživaću u meču Mareja i Federera
10.07.2015. 20:00
Izvor: Blic sport
Đoković: Sanjam vimbldonski san, uživaću u meču Mareja i Federera
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da sanja vimbldonski san i da oseća veliku odgovornost zbog četvrtog učešća u finalu najprestižnijeg turnira na svetu.
"Odlična partija sam prikazao s ozbirom na okolnosti. Gaske je imao odličan turnir i zasluženo se našao u polufinalu. Prvi set je odlučio, mogao je da ode i u njegovu korist. Što se tiče problema sa levim ramenom, nije ništa bitno u pitanju, biću dobro za naredni meč", rekao je Đoković odmah nakon meča.
Nole je u prvom polufinalu rutinski savladao Rišara Gaskea u tri seta - 7:6(2), 6:4, 6:4.
"Definitivno sanjam svoj san na Vimbdlonu, igraću četvrto finale igrati na jednom od najlepših teniskih terena. Imam odgovornost ako pogledate sve legende i tenisku elitu koja je bila u finalu, velika je čast biti tu, zato ću se potruditi da izvučem najbolje iz sebe", naglasio je Novak.
Prvi teniser sveta Vimbldon smatra kolevkom tenisa i nije krio oduševljenje što će braniti trofej osvojen prošle godine.
"Finale Vimbldona je najgledaniji teniski meč na svetu, ulog je ogroman, ali sam spreman. Ne mogu da predvidimbudućnost, pa tako ni rivala u finalu, ali ću uživati u meču Endija Mareja i Rodžera Federera", dodao je Novak, koji u finalu čeka Britanca ili Švajcarca.