Vesti
Politika
Martin Šulc ove nedelje u Beogradu
13.07.2015. 20:00
Izvor: Blic
Martin Šulc ove nedelje u Beogradu
Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc u sklopu posete regionu boraviće ove nedelje i u Beogradu, gde će razgovarati s najvišim državnim zvaničnicima, ali i predstavnicima opozicije i civilnog društva.
Šulc u Beograd dolazi iz Tirane i sutra popodne sastaje se s predstavnicima civilnog društva i liderom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem u Delegaciji EU u Srbiji, a potom i sa predsednicom skupštine Srbije Majom Gojković, objvljeno je na sajtu Evropskog parlamenta.
Za sredu pre podne su planirani odvojeni razgovori s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i zajedničko obraćanje novinarima, zatim s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i zaštitnikom građana Sašom Jankovićem.
Predsednik Evropskog parlamenta u sredu će se obratiti i poslanicima Skupštine Srbije na posebnoj sednici, a posle toga sastaće se s liderom opozicione Demorkatske stranke Bojanom Pajtićem.
Šulc iz Beograda u sredu popodne odlazi u Sarajevo, gde će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, Saveta ministara, predstavnicima parlamenta i studentima.
Kratku posetu regionu Šulc počinje u Tirani, gde danas razgovara sa premijerom Edijem Ramom, predsednikom Bujarom Nišanijem i predsednikom parlamenta Iljirom Metom.