Vesti
Sport
Partizan: Spremni!
13.07.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan: Spremni!
Trener i igrači crno-belih respektuju prvog evropskog rivala, ekipu Dila Gori, ali ističu da jedva čekaju da počne duel. "Posle prve utakmice ćemo biti pametniji", kaže Zoran Milinković
Šampion Srbije Partizan osvežio je sastav, odradio pripreme i spremno kreće u novu sezonu. Ona počinje u utorak u Humskoj, duelom drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Dila Gori iz Gruzije.
Crno-beli respektuju rivala, ali i žele da naprave dobar rezultat u Evropi ove sezone. Motiva je na pretek, a izdvaja se onaj finansijski. Naime, za plasman u Ligu šampiona klubu bi pripala premija od 14 miliona evra.
Zoran Milinković, trener Partizana, tvrdi da je njegov tim spreman za prvi veliki izazov u novoj sezoni.
"Iza nas je mesec dana napornog rada, jedva čekamo da sezona krene. Prvaka Gruzije dočekujemo sa respektom, to je ekipa koja ume da igra fudbal i ima iste ambicije kao mi. Dila je tokom priprema odigrala tri meča, koja su bila zatvorena za javnost, ali smo prikupili dovoljno informacija o njima. Verujem da ćemo odgovoriti tom izazovu. Sve će biti lakše posle ove prve utakmice, samo da krene. Partizan želi prolaz u dve utakmice, daj Bože da u prvom meču sve rešimo, to bismo želeli, ali smo svesni i da prva utakmica otvara razna pitanja i dileme. Posle prve utakmice ćemo biti pametniji i znaćemo šta nam valja činiti ubuduće", u dahu je izgovorio Milinković.
On je dodao da su, uprkos tome što je rival radio u tajnosti, saznali dovoljno.
"Dila je ekipa koja hoće da igra. Oslanjaju se na rusku školu, dosta trče, fizički su snažni i to pokazuju i njihovi rezultati. Mislim da smo spremni za ono što oni žele da naprave. Nije alibi, ali smo bili ograničeni, jer nismo bili u prilici uživo da ih gledamo. Učinićemo sve da izgori, i da što što pre stignemo do takmičarske forme", dodao je strateg Partizana i naglasio da nema kadrovskih probelma.
"Svi su zdravi i spremni osim Fabrisija Dornelasa, koji ima povredu zadnje lože i očekujemo ga tokom sledeće nedelje", rekao je Milinković i pozvao navijače da dođu u što većem broju na stadion.
"Pozivam navijače da nam pomognu. Pred nama je zanimljiva sezona, a gajimo velike ambicije, jer smo veliki klub i imamo velike ciljeve".
I Stefan Babović ističe da je Partizan spreman da se nadmeće ove sezone, iako, naglašava, da su svi svesni gde je trenutno srpski fudbal.
"Mi nismo više svetska sila u fudbalu i ne možemo nikog da potcenimo. Reč je o dobroj ekipi, koja u svojim redovima ima i nekoliko reprezentativaca. Ali imamo ih i mi. Imamo Šaponjića, Živkovića, koji je bio najbolji igrač Mundijalita, u napadu imamo i Božinova i Abubakara, i mislim da smo u tom segmentu igre jači. Dobro smo radili, doveli smo dobra pojačanja i u ekipi vlada dobra atmosfera", rekao je prvo Babović.
On je naglasioda Partizan uvek ima motiv za pobedu.
Znamo koje ime i grb nosimo i to moramo i te kako da branimo. Ono što bismo želeli da ostvarimo protiv ekipe Dila Gori je dva gola razlike, ali to je želja, jer ponoviću situacija u kojoj je srpski fudbal jasno govori da nemamo pravo bilo kome da pretimo", istakao je Babović i napomenuo da smatra da je klub "doveo ekstra pojačanja, s obzirom na uslove".
On je rekao i da je prednost to što će Partizan igrati prvi meč pred domaćom publikom.
"Gruzini ne znaju za ovakvu atmosferu koju će im preirediti naši Grobari. To što igramo pred njima gledam kao veliki plus".
Fudbaler Partizana potom je pričao o željama ove sezone.
"Učinićemo sve da doćemo do plasmana u Ligu Evrope. Bio bih zadovoljan grupnom fazom, jer bi to finansijski značilo klubu, a lično, naravno da bih želeo da igramo Ligu šampiona".
Utakmica 2. kola kvalifikacija između Partizana i ekipe Dila Gori igra se sutra od 20.45 časova u Humskoj, a revanš meč na programu je sedam dana kasnije.