Vesti
Sport
Božović: Imamo snage da se borimo za titulu
30.07.2015. 20:00
Izvor:
Božović: Imamo snage da se borimo za titulu
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je važno da njegova ekipa pobedi Radnički iz Niša u predstojećoj prvenstvenoj utakmici zbog "svih onih koji izmišljaju afere" i dodao da njegova ekipa ima snage da se bori za titulu.
"Utakmica je važna za nas posebno posle utakmice u Gornjem Milanovcu, gde nismo uspeli da pobedimo. Neće biti lako, Radnički je pokazao izvanredan fudbal u Čačku gde je izgubio, ali je igrao bolje nego u meču sa OFK Beogradom, u kome je pobedio. Mojim spoljnim neprijateljima će to možda zvučati glupo, ali ko je gledao utakmicu video je kako je igrao Radnički", rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu Rajko Mitić.
"Ne smemo da se opustimo, moramo da pobedimo da bi svi koji nas kritikuju i izmišljaju nove teme i afere malo mogli da odmore, ali i mi da se odmorimo", dodao je Božović.
Fudbaleri Zvezde sutra od 20 časova na svom terenu igraju protiv Radničkog iz Niša, prvu utakmicu trećeg kola Super lige Srbije. Zvezda je u prošlom kolu osvojila bod protiv Metalca (0:0), a Radnički je pobedio OFK Beograd sa 1:0.
"Do sada gde god sam radio, u svakoj normalnoj ligi, u normalnoj zemlji normalno je da odigrate nerešeno ili izgubite. Jedino ovde kada se to desi, vi ste kao izgubili titulu", rekao je Božović i naveo da ima "katastrofalnu statistiku".
"Tek je prošlo dva kola a mediji su mi već izvadili statistiku. Posle četiri utakmice dali smo jedan gol iz penala a primili šest. Što se mene tiče ta statistika je katastrofalna. Imamo kvalitet i učinićemo sve što je u našoj moći da budemo prvi", dodao je on.
Trener crveno-belih naveo je da će u klub do kraja prelaznog roka doći još jedan ili dvojica igrača, ali nije želeo da otkrije na kojim pozicijama.
"Bilo je Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, pa Evropsko u Češkoj i pojedini igrači su kasnije dolazili, čak i dva-tri dana pre početka kvalifikacija za Ligu Evropa. Nismo imali sreće, neki igrači su se povredili, neki nisu bili fizički spremni a od takvih ne možete očekivati da pruže maksimum. Kompletirali smo se i uz jednog ili dvojicu igrača mislim da imamo snage da se borimo za titulu", rekao je on.
Upitan da li su pojedini igrači potrošili kredit u ekipi, Božović je odgovorio: "Ako su ga uzeli kod Agrobanke, mora da su ga potrošili".
"Teško je govoriti o zadobijenom ili potrošenom poverenju posle samo dve utakmice. Tek smo počeli, a vama izgleda kao da završavamo", dodao je Božović.
Govoreći o Radničkom, Božović je rekao da je to iskusna ekipa, koja dobro igra u skoku i na duge lopte, prilikom prekida i na kontranapade, a kao najopasnijeg igrača naveo je Miloša Trifunovića.
U ekipi Radničkog igra nekolicina bivših igrača Zvezde, a upitan da li će oni imati dodatni motiv, Božović je rekao da "protiv Zvezde svi imaju dodatni motiv".
Božović je istakao da će sutrašnju utakmicu propustiti Petar Orlandić, koji se sam povredio juče na treningu, a u pitanju je skočni zglob, kao i Zoran Rendulić zbog problema sa nogom. On je naveo da je Aleksandar Luković bio na kontroli i da će za dve nedelje moći da se uključi u ekipu.
Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da ekipa mora da pobedi posebno posle rezultata u Gornjem Milanovcu gde su crveno-beli imali, kako je naveo, "loš dan".
On je dodao da za lošiju efikasnost, ne računajući utakmicu sa OFK Beogradom, ne može da krivi saigrače već sebe i da se nada da će njegova ekipa biti efikasnija u sutrašnjem duelu.
Ulaz na utakmicu Zvezde i Radničkog je besplatan.