Vesti
Svet
Tuča migranata i policije u Nemačkoj!
21.08.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Tuča migranata i policije u Nemačkoj!
U sukobima između policije i izbeglica u Sulu, u centralnoj Nemačkoj, povređeno je 17 osoba, među kojima šest policajaca, saopšteno je danas iz policije.
Prema rečima portparola lokalne policije, jedan Avganistanac, koji boravi u prenatrpanom centru za izbeglice pocepao je nekoliko stranica iz Kurana što je izazvalo bes dvadesetak, uglavnom sirijskih izbeglica.
Čovek je pobegao u prostorije pripadnika službe bezbednosti u centru i policija je intervenisala da spreči napadače da uđu u prostorije.
Sukobi su izbili između pripadnika policije i oko 50 izbeglica, naoružanih metalnim šipkama i kamenjem.
U incidentima koji su trajali nekoliko časova povređeno je najmanje 17 osoba, od kojih šest pripadnika policije, a oštećeno je i šest policijskih vozila, prenosi nemačka agencija DPA.
Izbeglički centar u Sulu je bivša kasarna graničara, gde je smešteno 1.700 izbeglica, a kapacitet je 1.200.
Nemačka je trenutno preplavljena talasom izbeglica i azilanata, u čitavoj zemlji se kasarne, šatori, sportske sale i kontejneri koriste za njihov smeštaj.
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer juče je rekao da se ove godine u Nemačkoj očekuje do 800.000 azilanata, što je govoto četiri puta više nego prošle godine.