Vesti
Sport
Ivana Španović na kraju sezone: Ponos!
07.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Ivana Španović na kraju sezone: Ponos!
Srpska rekorderka u skoku u dalj spustila je zavesu na takmičarski deo 2015. porukom na Instagramu.
Ivana Španović je pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Moskvi počela da ostvaruje svoj puni potencijal. Posle višemesečne pauze zbog zdravstvenih problema nije bila među favoritima za medalje, ali je skočivši 6,82 metra osvojila bronzu.
Bilo je to njeno prvo odličje na velikom seniorskom takmičenju, a ujedno početak sjajne serije, jer je nakon toga uvek kada je bilo važno uspevala da se nađe na pobedničkom postolju. Ono što je najbolje, sa 25 godina svakako ima vremena za dodatni napredak!
U 2015. je Ivana prvo postala evropska šampionka u dvorani (6,98 metara u Pragu), a nedavno je u Pekingu ponovila uspeh iz Moskve, osvojivši bronzanu medalju na SP (7,01).
Tamo je prvi put u karijeri ostvarila rezultat preko sedam metara, vodila posle dve serije, ali su je onda nadmašile Šara Proktor i Tijana Bartoleta...
Ipak, probijanjem granice od 7,00 skinula je psihološki teret i već na mitingu Dijamantske lige u Cirihu trijumfovala, uz novi državni rekord - 7,02!
Centimetar po centimetar, samo napred...
To je konstatovano i u članku o njoj koji je objavila Svetska asocijacija atletskih saveza (IAAF), koji je Ivana Španović podelila na svom Instagram profilu.
Rečenicu koja joj se takođe posebno dopala, pa je podvučena crvenom bojom, glasi: "Možda neće uvek pobediti, ali je istinski takmičar".
Ta rečenica inspirisana je pobedom u Cirihu, nakon što je Bartoleta sa 6,97 metara nadmašila njen prvi skok i prešla u vođstvo.
"Na kraju moje najuspešnije sezone u dosadašnjoj karijeri ne mogu osetiti veći ponos od ovog dok sam čitala članak na sajtu Svetske atletske asocijacije o sebi. Nisu medalje jedina stvar koja se broji. Suština ovoga što radim mnogo je dublja i intimnija. Zadovoljstvo je raditi ono što volim, sarađivati sa ljudima koji me inspirišu i čine da budem bolja osoba, dobar prijatelj i najbolji učenik", napisala je uz pominjanje trenera Gorana Obradovića.
"Sezona je gotova, za nove šanse i nove pobede boriću se sledeće godine".
Do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ostalo je još 11 meseci...