Vesti
Sport
Ni sveti Odin im nije pomogao...
08.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Ni sveti Odin im nije pomogao...
Srpski košarkaši pregazili simpatične Islanđane - 93:64. Svi se upisali u strelce. U sredu od 14:30 časova protiv Turske.
Dragi Islanđani, veoma ste nam simpatični, ali ipak je ovo sport u kojem se zna ko je "tata". Već ste se plasirali na Evropsko prvenstvo u fudbalu i čestitamo vam na tome, ali danas se igra košarka i "orlovima" treba nova, treća pobeda u nizu. Za vas ima vremena, jednog dana želimo vam da budete na pobedničkom postolju. Na drugom mestu!
Ovom porukom simpatičnim Islanđanima, započeli smo tekstualni prenos utakmice 3. kola Grupe B na Evropskom prvenstvu između Srbije i Islanda. Nismo pogrešili. U košarci Islanđani imaju još mnogo da uče.
Island je u prvom kolu namučio Nemce, ni Italijanima nije bilo baš lako protiv momaka sa severa Evrope. "Orlovi" su međutim ozbiljno shvatili današnjeg rivala i bez problema zabeležili treći trijumf - 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16).
Bila je potrebna "orlovima" jedna ovakva utakmica posle Španije i Nemačke (pogotovo posle one drame i tvrde utakmice protiv domaćina) da se malo i opuste, da se razigraju, "nameste" ruke, pogađaju, asistiraju, probaju razne kombinacije... Razlika koja je uglavnom bila oko 20 poena dopuštala je selektoru Đorđeviću da odredi veću minutažu Draganu Milosavljeviću, Marku Simonoviću, Nikoli Milutinovu...
Svi u srpskom timu su se upisali u strelce, a raduju dva pogatka: odličan procenat šuta za dva (79%) i tri poena (8/20). Uz taj podatak još jedan sjajan - 32 asistencije (na 34 pogotka iz igre)!
Kada se sve ovo ima u vidu jasno je da je ovo bila timska pobeda, bez nekog ko je odskakao. Islanđani su borbeni, uporni kao stenice, ali još boluju od dečijih bolesti... Ta haotična košarka, koju igraju, može da upali ponekad, ali ne protiv Srbije, koja je imala prostora i za egzibiciju (u daljem tekstu možete da vidite najefektnije poteze "orlova).
Posle jednog od tih poteza na kraju utakmice, Teo i Raduljica su se pogledali, onako značajno i... nasmejali nas!