Vesti
Sport
Đoković: Imam plan za Čilića
09.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković: Imam plan za Čilića
Novak priznao da njegova igra nije bila dobra protiv Lopeza, da ga je Španac namučio, ali da zna recept koji će primeniti u meču protiv Hrvata
Novak Đoković nije igrao najbolji tenis protiv Felisijana Lopeza, ali je uprkos tome uspeo da izbori plasman u polufinale US Opena.
Najbolji teniser sveta odao je posle meča priznanje Špancu čiji su mu servisi pravili velike probleme.
"On je jedan od retkih tenisera koji igra servis-volej i na prvi i na drugi servis. Radi se o velikom serveru. Srećan sam što sam ga pobedio u četiri seta", rekao je Đoković.
Srpski as bio je spreman na težak meč, budući da je Lopez rasterećeno ušao u prvo čestvrtfinale u Njujorku u karijeri, posle dobrih partija ostvarenih na turniru u Sinsinatiju, gde je pobedio Miloša Raonića i Rafaela Nadala.
Novak je priznao da ga servis nije služio.
"Tek u finišu četvrtog seta osetio sam da serviram kako treba, osećao sam da je to to, nakon što u prvom delu meča ništa nije bilo dobro. Kada osećate da stvari kreću na bolje, kada pogađate, servirate preciznije, imate bolji procenat prvog servisa, dobijate i na samopouzdanju. To me je oporavilo u taj-brejku. Napravio sam prednost, imao sam dobru anticipaciju i iskoristio sam to", dodao je najbolji teniser sveta.
Đokovića u polufinalu očekuje duel protiv Marina Čilića, koji brani trofej US Opena. Iako je Hrvat dobio 12 uzastopnih mečeva u Njujorku, Đoković ima plan kako da prekine taj niz.
Iako u međusobnim duelima Srbin ima fantastičan skor protiv Hrvata (13:0), ističe da ga očekuje izuzetno težak meč.
"Igrali smo mnogo puta zajedno i veliki smo prijatelji. Ali veoma dobro znam šta treba da radim u meču protiv njega i nadam se da ću uspeti da realizujem taj plan", poručio je Đoković, koji je 2011. podigao pehar u Njujorku.