Vesti
Društvo i ekonomija
Studenti prevareni: 3.000€ za "bivši" fakultet?
11.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Studenti prevareni: 3.000€ za "bivši" fakultet?
Visoka škola za modu i dizajn "Mod'Art" u Beogradu, koja nema zvaničnu akreditaciju u Srbiji, već nekoliko meseci nema nikakve veze ni sa sedištem ove škole u Parizu. Studenti platili 3.000€ za školarinu a kažu ne mogu da dobiju potvrde.
Studenti koji su platili 3.000 evra školarine za prošlu godinu sada ne mogu da dobiju ni potvrdu o položenim ispitima kako bi se prebacili na druge fakultete, a od direktorke ni traga ni glasa, pišu 24sata.rs.
Stutentkinja prve godine O. V. (19) kaže da je od početka godine dala preko 10.000 evra za školarinu i troškove stanovanja, jer nije iz Beograda, a jedini razlog zbog kog je došla jeste obećana francuska diploma.
Iako "Mod'Art International" jeste imao svoju školu u Beogradu, oni od početka juna ne sarađuju, a iz Pariza su za 24 sata.rs potvrdili da ova škola u Beogradu nezakonito koristi njihovo ime i obećava sertifikovanu diplomu - jer je saradnja prekinuta zbog neredovnog plaćanja obaveza prema centrali početkom juna.
Mada, i dalje se nalazi na spisku "ispostava" Mod Art International u svetu na sajtu matične kompanije.
"Nama ništa o tome nije rekao ni direktor Milorad Vešović ni njegova ćerka Tamara Blažević, koja je trenutni direktor na fakultetu. Već dva meseca pokušamo da stupimo u kontakt sa njima, jer smo sve to saznali tek u junu, a naši radovi i potrebna dokumentacija su i dalje tamo. Ne samo što nećemo dobiti francusku diplomu kao što piše u ugovoru, nećemo dobiti ni potvrdu o završenoj prvoj godini", ističe studentkinja, koja kao i većina njenih kolega sada planira da se prebaci na drugi fakultet.
Nisu u problemu samo brucoši, već i svi oni koji su od 2013. godine do danas diplomirali, jer do dana današnjeg nisu dobili svoje diplome. Iz državne Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta su potvrdili da ova visokoobrazovna nema, niti je ikada imala, akreditaciju.
Studenti kažu da su neke kolege slučajno "naleteli" na direktorku u školi i da im je reka da će morati ponovo da plate sve (položene) ispite, ali i da tvrdi da da škola ima francuski sertifikat.
Simptomatično je i da više ne postoji ni veb adresa Mod-artbeograd.com.