Vesti
Sport
Štefanek: Želim medalju i u Riju
15.09.2015. 20:00
Izvor: RTS
Štefanek: Želim medalju i u Riju
Posle zlata na šampionatu sveta 2014. godine, i bronze u Las Vegasu pre sedam dana, najbolji srpski rvač Davor Štefanek želi još jednu medalju - na Olimpijskim igrama u Brazilu.
Najbolji srpski rvač Davor Štefanek, osvajač bronze na prvenstvu sveta u Las Vegasu, poručio je danas da Srbija može da očekuje i medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.
"Zahvalan sam Savezu i trenerima što su verovali u mene. Njihova vera i moja istrajnost doveli su me do bronze i olimpijske norme", rekao je Štefanek na konferenciji za novinare u Medija centru.
Štefanek je posle zlata na šampionatu sveta u Taškentu 2014. godine, osvojio prošle nedelje bronzanu medalju na prvenstvu sveta u SAD u kategoriji do 66 kilograma.
On je naglasio da je sada motivisan da se maksimalno spremi za krajnji cilj - Igre u Riju.
"Sva ova takmičenja su usputne stanice do glavnog cilja - Olimpijskih igara. Konkurencija je u Las Vegasu bila malo jača nego inače upravo zbog toga što su se overavale vize za Rio", rekao je Štefanek.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je rvačka reprezentacija u Las Vegasu u potpunosti ispunila zacrtani plan.
"Glavni plan nam je bilo osvajanje medalje i olimpijske norme i to je ostvareno. Bronza u Las Vegasu upravo zbog toga ima snagu zlata osvojenog prošle godine na SP u Taškentu", rekao je Trajković i ocenio da su dosadašnji rezultati "pravi putokaz za Rio".
On je podsetio da Srbija ima priliku da osvoji još dve ili tri olimpijske norme, na predstojeća tri kvalifikaciona turnira.
Selektor rvačke reprezentacije Sreten Damjanović poručio je da će se Štefanek sada spremati za odličje u Riju.
"Smatram da smo ovoga puta veoma blizu olimpijske medalje", poručio je Damjanović.