Vesti
Sport
Živković: A sad na pobedu protiv Augzburga...
29.09.2015. 20:00
Izvor: RTS
Živković: A sad na pobedu protiv Augzburga...
Navijači Partizana su godinama sanjali pobedu u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Njihovi ljubimci su im to i priredili u meču sa holandskim AZ Alkmarom. Cilj je sada da se nastavi sa sjajnim igrama u Evropi (skor 5-1-1 ove sezone), možda čak i da se u njoj prezimi. Da bi se to uradilo, pozitivan rezultat protiv Augzburga, ekipe koja je prošle godine bila u samom vrhu Bundeslige, bio bi jako poželjan...
Fudbaler Partizana Andrija Živković rekao je da je crno-bele "podigla" pobeda protiv Voždovca u Super ligi Srbije i istakao da će šampion Srbije ići na trijumf i protiv Augzburga u Ligi Evropa.
"Podigla nas je pobeda na Vračaru, jer ni sami nismo znali šta nam se dešava, kako ne možemo da dobijemo, da postignemo golove. Prekinuli smo tu crnu seriju i sada će sve biti bolje", rekao je Živković.
Andrija Živković u duelu sa Rajkom Brežančićem na utakmici protiv AZ Alkmara
"Idemo na pobedu protiv Augzburga. Znamo svi šta je Evropa, čeka nas teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", dodao je Živković.
Partizan u četvrtak gostuje nemačkom Augzburgu u utakmici drugog kola Grupe L Lige Evropa. Crno-beli su u prvom kolu pobedili holandski AZ Alkmar sa 3:2, dok je Augzburg izgubio od Atletik Bilbaa sa 1:3.
Partizanu sada predstoji duel sa bundesligašem, kojem baš i ne ide dobro u novoj sezoni nemačkog šampionata. Augzburg je trenutno na 16. mestu na tabeli Bundeslige sa četiri boda, odnosno ima samo jedan trijumf uz pet poraza i jedan remi. Ali, sasvim je jasno da se radi o izuzetno kvalitetnom timu, koji dolazi iz druge najjače lige Evrope, odnosno iz zemlje prvaka sveta.
"Imaju dva vezana poraza, i to nam daje motiv da idemo na pobedu, kao što i idemo na svakoj utakmici. Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Nismo ih gledali do sad jer smo imali utakmicu sa Voždovcem koja nam je stvarno značila. Misli su nam bile na toj utakmici, a od danas počinjemo da se bavimo Augzburgom", naveo je Živković.
Šampion Srbije je pobedom nad Alkmarom upisao trijumf u Ligi Evropa posle skoro šest godina, a Živković se nada da će on i njegovi saigrači konačno pobediti u gostima u tom takmčenju.
"Prekinuli smo niz od šest godina bez pobede, to smo uspeli da uradimo, tako sve je moguće", dodao je Živković.
Utakmica između Partizana i Augzburga igra se u četvrtak od 19.00.