Vesti
Sport
Tole: Kaznili ste decu Spartaka, a rukovodioce!?
07.10.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Tole: Kaznili ste decu Spartaka, a rukovodioce!?
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ne miri se sa odlukom disciplinaca da kazne samo Spartak i to bodovno, a da su funkcioneri i Spartaka i OFK Beograda prošli bez sankcija. "Ovim se ne rešava problem", kaže on.
"Nisam zadovoljan!", bila je prva reakcija Tomislava Karadžića, prvog čoveka srskog fudbala, kada su ga novinari pitali za komentar odluke Disciplinske komisije FSS da Spartaku bude oduzeto četiri boda jer je meč protiv OFK Beograda (0:2) odigrao praktično sa drugim timom.
Karadžić smatra da je glavni problem ostao netaknut, odnosno da krivci nisu na terenu, već u foteljama klubova.
"Kažnjeni su oni koji su najmanje krivi, to su igrači, ta deca su kažnjena! Oduzimanjem bodova, Spartakovoj deci je, praktično pokazan put u niži rang takmičenja. Oni koji su odgovorni, a to su rukovodioci predsednici klubova, oni su morali biti kažnjeni", rekao je Karadžić novinarima pred odlazak sa reprezentacujom Srbije u Albaniju na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Poručio je da "na ovome neće stati!".
"Tražiću od discplinskih organa da preispitaju tu odluku, da vide da li je pravilnik poštovan do kraja i da li su ljudi koji su organizatori sumnjivih utakmica ponovo pošteđeni. Letimično sam pogledao pravilnik i video sam da ima elemenata za kaznu. Rukovodioci klubova moraju biti kažnjavani. Očekivao sam da oba kluba budu kažnjena i njihovi rukvodioci. Ovakvom odlukom se ne rešava najveći problem u fudbalu - nameštanje utakmica. Ako ima odgovornih, onda to svakako nisu igrači", oštar je Karadžić.