Vesti
Svet
PROJEKTILI POGODILI RUSKU AMBASADU U SIRIJI
13.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
PROJEKTILI POGODILI RUSKU AMBASADU U SIRIJI
Dva projektila pogodila su rusku ambasadu u Damasku u trenutku kada je počinjao skup podrške Rusiji, čija avijacija sprovodi vazdušne udare da podrži vlasti u toj zemlji
Prema navodima izveštača udar granate izazvao je paniku među nekoliko stotina ljudi okupljenih ispred ambasade da pokažu zahvalnost Rusiji zbog njene vazdušne intervencije u Siriji.
Izveštač agencije AP je bio ispred ambasade kada je prvi projektil udario kompleks ambasade u centru Damaska i video se dim kako se diže iz zgrade. Kad su okupljeni ispred zgrade počeli da beže druga granata je pogodila kompleks. Još se ne zna da li ima nastradalih.
Opozicioni borci koji se nalaze u predgrađu glavnog grada gađali su ambasadu i ranije, ali nije poznato da li je današnji napad bio usmeren na skup.
Rusija je počela sa vazdušnim udarima u Siriji 30. septembra. Moskva navodi da su udari usmereni protiv ekstremista Islamske države, ali zapadne zemlje navode da su meta i položaji pobunjenika koji se bore protiv režima predsednika Bašara al Asada.