Vesti
Sport
Vučelić: Drulović je novi trener
15.10.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Vučelić: Drulović je novi trener
Fudbalski klub Partizan objavio saopštenje posle sednice Upravnog odbora u kojem se NE NAVODI ko će da zameni Zorana Milinkovića. Vučelić rekao da će to biti Drulović. Ugovor do juna 2016. "Drulović da nastavi da se bori za titulu".
Posle višesatne sednice Upravnog odbora, FK Partizan je saopštio da je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim šefom stručnog staba Zoranom Milinkovićem.
"Milinković je postao trener prvog tima FK Partizan aprila ove godine i u međuvremenu je osvojena titula šampiona Srbije, ostvaren je plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, što je podrazumevalo direktan plasman u grupnu fazu UEFA lige Evrope, kao i dve pobede u prva dva kola grupne faze UEFA Lige Evrope. Nažalost, zbog nezadovoljavajućih rezultata u tekućem prvenstvu Srbije, Uprava kluba i gospodin Milinković su se dogovorili o sporazumnom prekidu saradnje", piše u saopštenju Partizana.
I to je sve!
Posle sednice Upravnog odbora novinarima se obratio jedan od potpredsednika kluba Milorad Vučelić koji je potvrdio informaciju o Druloviću.
On je novinarima posle sednice UO rekao da je doneta jednoglasna odluka da Drulović bude novi šef stručnog štaba.
"Želeo bih da odam najveće priznanje, od srca čestitam titulu i rezultate u Ligi Evrope Zoranu Milinkoviću. Sa tugom smo se rastali i dali sporazumni raskid. Od Drulovića očekujem da nastavi borbu za titulu. Pokazao je da hoće i sme da se uhvati u probleme", rekao je Vučelić.
Novi trener crno-belih potpisaće sutra ugovor do juna 2016. godine, uz mogućnost produžetka saradnje.
"Partizan mora da se bori za titulu, ali i na sva tri fronta. Razgovarali smo i sa ostalim kandidatima, ali ne bih ih sada imenovao. Fudbalski savez Makedonije neće praviti probleme, iako su ga želeli. Drulović je bio korektan prema njima", dodao je Vučelić.
Ugovor sa Ljubinkom Drulovićem će biti potpisan u petak popodne. Razlog čekanja do petka je taj, što su rukovodeći ljudi Partizana želeli da ispoštuju ljude iz fudbalskog saveza Makedonije, koji su prema Druloviću i Partizanu bili izuzetno korektni i predusretljivi, obećavši da mu neće praviti probleme u nastavku karijere, piše na sajtu crno-belih.
Do petka bi trebalo da budu završene sve formalnosti, a to je bila želja i novog trenera Partizana, jer je želeo je da i sa svoje strane ostane korektan do kraja prema Makedoncima.