Vesti
Sport
Luka Mitrović: Hvala svima, boriću se!
19.10.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Luka Mitrović: Hvala svima, boriću se!
Kapiten Crvene zvezde već počeo oporavak od teške povrede...
Novo Mesto, jesen 2013, Pionir, jesen 2015. Dve, prema svemu sudeći, veoma slične povrede, s tim što je onda stradalo desno, a sada levo koleno Luke Mitrovića, sjajnog košarkaša i sportiste.
Crvena zvezda Telekom dan kasnije nije saopštila detalje povrede, ostaje samo konstatacija od prethodne večeri, da se njen kapiten nalazi pred višemesečnim oporavkom.
Kao što kaže poslovica - i najduži put počinje prvim korakom.
"Desilo se to što se desilo. Bih bio najsrećniji da nije bilo tako. Takav nam je posao i ovakve stvari su, nažalost, svakodnevna pojava u svetu sporta", rekao je Mitrović za klupski sajt.
"Trudim se da ostanem pozitivan i nasmejan, koliko god je to moguće. Prošao sam već kroz ovo i znam šta me čeka".
Mitrović je od nedelje predveče, što na društvenim mrežama, što u direktnom kontaktu, dobio brojne poruke podrške i ohrabrenja.
"Moram da se zahvalim svima, ljudima iz sveta sporta, od kojih neke ranije nisam imao prilike da upoznam, takođe i ljudima iz drugih sfera života. Dobio sam i puno poruka preko društvenih mreža, svima se iz srca zahvaljujem. Rekao sam već, borba nas očekuje, videćemo koliko duga. Spreman sam..."
Zvezda mora dalje, u narednom periodu bez njega, ali ako pauza potraje kao ona 2013/14, onda Luka Mitrović sigurno nije rekao poslednju reč u crveno-belom dresu ove sezone.
Jedan od igrača koji su pozvali kapitena crveno-belih bio je i Aleksandar Luković, predvodnik fudbalera Zvezde, koji je takođe zbog teške povrede pauzirao od zimske pauze do jeseni.
"Znam kako se oseća, jer sam i ja bio u situaciji da zbog povrede, doduše tetive, a ne kolena, odsustvujem više meseci sa terena. To sam mu i rekao. Luka je mlad i neophodno je da razume da su, nažalost, i povrede deo sporta. Poželeo sam mu što brži i uspešniji oporavak i savetovao sam ga da mora zadržati 'jaku glavu' kako bi se na teren vratio još jači. Niko od nas ne sumnja da će Luka po povratku na parket ponovo zablistati i predvoditi kolege do novih trofeja", rekao je Luković o tom razgovoru.