Vesti
Sport
Evropska košarka je izazov za Milera
22.10.2015. 20:00
Izvor: Beta
Evropska košarka je izazov za Milera
Novi košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler rekao je danas da za njega prelazak iz NBA u evropsku košarku predstavlja veliki izazov i dodao da će uvek pružati svoj maksimum u crveno-belom dresu.
"Moj primarni cilj je da pomognem timu da pobedjuje. Prelazak na evropski stil košarke neće biti lak, ali verujem u svoju igru i ono što radim. Pružaću svako veče, na utakmicama, na treninzima 110 odsto. Zaista se radujem ovoj prilici, novom iskustvu i igranju u Crvenoj zvezdi i Srbiji. Jedva čekam da počne ova epizoda", rekao je Miler za klupski sajt.
Crvena zvezda je pre dva dana potpisala ugovor s Milerom do kraja sezone. On je u klub sa Malog Kalemegdana došao kao pojačanje na poziciji krila.
Miler bi u Beograd trebalo da stigne krajem nedelje, gde bi nakon lekarskih pregleda trebalo da bude zvanično predstavljen.
"Ovo je velika odluka za moju porodicu i mene na prvom mestu. Igrao sam tri sezone u NBA ligi kao profesionalac, prelazak u Evropu je veliki izazov za mene. Čuo sam od mnogih da je kvalitet košarke u Evroligi vrlo visok, tako da tu ne bi trebalo da bude mnogo razlike u odnosu na NBA. Takva sam osoba, da ovaj dolazak, vidim kao veliku priliku i šansu da još više razvijem svoju igru", kazao je on.
Ovaj 22-godišnji krilni centar će u novom klubu nositi dres sa brojem 30, a prethodnih sezona nastupao je za Denver i Bruklin.
"Moji zastupnici Lens Jang i Miško Ražnatović upoznali su me detaljno sa situacijom u sada već, mom novom klubu. Čuo sam od njih dosta pravih stvari o Crvenoj zvezdi, pre nego što sam potpisao ugovor. Rekli su mi jednu stvar koja je za mene bila ključna, da je u pitanju jedan od velikih evropskih klubova, da bih mogao mnogo i da ću odmah da pomognem na poziciji četiri, na kojoj je tim oslabljen brojnim povredama", dodao je Miler.
On je još rekao da se preko video materijala upoznao sa novim timom i klubom, a da su najjači utisak ostavili navijači.
"Ono što sam zapazio jesu navijači, koji su bučni i odani svom klubu. U takvoj atmosferi i pred takvim navijačima, biće pravo zadovoljstvo igrati. Moj agent Miško Ražnatović mi je već ispričao dosta toga lepog o Beogradu, uostalom on će i biti moj vodič kroz grad, kako bi ga što pre upoznao", kazao je Miler.