Vesti
Sport
Incidenti u Trsteniku, ko je odgovoran?
27.10.2015. 20:00
Izvor: RTS
Incidenti u Trsteniku, ko je odgovoran?
Snimak sa fudbalske utakmice Srpske lige Istok u Trsteniku između domaćina Prve petoletke i Temnića iz Varvarina izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama. Osim teške povrede igrača gostiju zabeležene su nemile scene na terenu i van njega zbog kojih je morala da interveniše i policija.
Andrija Radovanović, igrač Temnića iz Varvarina, nije bio u komi, kako su neki mediji izveštavali. Posle ukazane pomoći na terenu zbog potresa mozga, zbrinut je na ortopedskom odeljenju kruševačke bolnice.
Andrija je izašao iz bolnice na sopstveni zahtev i odmara se kod kuće u Tekijama kod Kruševca.
"Slabo se sećam šta mi se dogodilo. Znam samo da sam dobio udarac i od tada se više ničeg ne sećam. Dobio sam potres mozga i ležao sam u bolnici dva dana. Posledice su višestruke, glava me mnogo boli, na tabletama sam, ne mogu noću da spavam od bolova", kaže Andrija Radovanović.
Povreda nije posledica tuče već, kako se navodi u zapisniku, duela u šesnaestercu u 72. minutu. Dok je igrač Temnića ležao na travi, kopačkom ga je zakačio Trsteničanin Nemanja Ljubisavljević.
Za vreme lekarske intervencije koja je trajala osam minuta u teren je sa tribina utrčao gledalac, udario Ljubisavljevića i izazvao opštu pometnju na terenu. Policija je utvrdila da je reč o rođenom bratu povređenog fudbalera.
"Sve ovo što se digla ova frka i panika oko incidenta, to su nespretne izjave pojedinih ljudi koji nisu ni u Fudbalskom klubu Temnić niti u Fudbalskom klubu Trstenik PPT, već se bave samo novinarstvom", smatra Radiša Dolić, sekretar FK Temnić iz Varvarina.
"To uopšte nije bio nikakav namerni incident. Ja bih molio da se to ne stavlja na teret našem igraču, koji je izuzetno dobar momak, mlad igrač, koji to nije uradio namerno. Da ostanemo dobri sportski rivali", kaže Ljubodrag Šerović, predsednik FK Trstenik PPT.
Ovaj duel je najavljen kao utakmica povećanog rizika. Dežurale su tri patrole policije i deset redara, koji, kako navodi delegat, nisu bili u stanju da spreče nemile scene na terenu.
Disciplinski sudija Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije će na osnovu izveštaja pribavljenih od službenih lica doneti adekvatne odluke.
"Znam da je to bio jedan izolovani incident koji je prouzrokovao gostujući navijač. Praktično su redarske službe sve ono što je bilo po propisima potrebno da se učini u tom trenutku, obavile maksimalno odgovorno svoj posao. Naravno da takvi i slični incidenti samo bacaju ružnu sliku na fudbal i sve ono što se odlično radi u ovom delu Srbije", smatra Goran Milanović, predsednik FS Regiona Istočne Srbije.
Posle prekida, utakmica u Trsteniku je nastavljena, a konačni rezultat je bio 1:1.