Vesti
Sport
Radonjić: Takmičarski u Moskvi
29.10.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Radonjić: Takmičarski u Moskvi
U Zvezdi oprezni pred meč protiv Himkija, žele pre svega da odigraju dobru utakmicu.
Ko bi rekao da još nije prošao ni prvi mesec nove sezone?
Crvena zvezda Telekom za kratko vreme je odigrala i vrlo dobre i vrlo loše utakmice, suočila se sa brojnim povredama, pretrpela krupne personalne promene...
Na put u Moskvu, na meč 3. kola A grupe Evrolige protiv Himkija (petak, 18.00) krenula je u sastavu koji će prvi put nastupiti zajedno.
Pored Amerikanca Kvinsija Milera, koji je protiv Metalca u Valjevu odigrao tek poslednjih nekoliko sekundi, u crveno-belom dresu će prvi evroligaški nastup "upisati" i povratnik, Vladimir Štimac, koji je na vreme licenciran posle transfera iz Estudijantesa.
"Štimac je sa nama, Miler će posle nekoliko dobrih treninga i perioda aklimatizacije sigurno igrati u Moskvi i nadam se da će to dati dodatni motiv igračima", rekao je pred polazak na put Dejan Radonjić.
Trener Zvezde kaže da Maik Cirbes, po odlasku Sofoklisa Skorcanitisa prvi centar ekipe, ima zdravstvenih problema (bol u leđima), ali se nada da "nije u pitanju ništa ozbiljno".
Himki je u prvom kolu slavio sigurnu pobedu nad Realom i najavio juriš na najviše domete, ali je već u sledećem meču, kao gost, poražen od Bajerna.
Radonjić podseća da se radi o prošlosezonskom osvajaču Evrokupa.
"Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi (Alekseja Šveda), pokazuju da imaju velike ambicije i da će konkurisati za sam vrh. Sigurno će pokazati reakciju nakon poraza u Minhenu, a mi ćemo pokušati da odigramo dobar takmičarski meč. Sigurno je da nas očekuje težak posao".
Stefan Jović bio je jedna od malobrojnih svetlih tačaka u prošlonedeljnom debaklu (98:71 za Real), kada je Zvezda u nekompletnom sastavu "počišćena" sa parketa.
"Himki, nezvanično, ima najveći budžet u Evroligi. Doveli su odlična pojačanja, a ostali su Koponen i Rajs, koji su bili nosioci igre i u prethodnoj sezoni. Pod košem igraju Ogustin i Dejvis, tu je i Marko Todorović, mnogo dobrih igrača, što sve govori da su spremni da naprave ozbiljan iskorak".
Jović, kao i svi ostali u timu, ne žele da se ponovi loše izdanje iz Madrida.
"Na nama je da odgovorimo njihovom sigurno motivisanom nastupu, da odigramo dobru utakmicu, i izvučemo neke dobre stvari. Ipak, Himki je favorit", poručio je reprezentativac Srbije sa Mundobasketa 2014.
Zvezda i Himki do sada su odigrali dve zvanične utakmice i to u tadašnjem ULEB kupu 2007. godine. Oba puta slavio je srpski predstavnik - 89:77 i 93:76.
Ostali mečevi A grupe takođe se igraju u petak: Fenerbahče - Real od 18.00 i Bajern - Strazbur od 20.00.
Sve ekipe imaju skor 1-1, po čemu je ta grupa za sada najujednačenija u Evroligi 2015/16.