Vesti
Sport
ISPOVEST Jelena Janković za "Blic": Zovu me doktorom teniskih nauka
04.11.2015. 20:00
Izvor: Blic
ISPOVEST Jelena Janković za "Blic": Zovu me doktorom teniskih nauka
Svako ko jednom popriča sa Jelenom Janković postaje svestan njene šarmantnosti i duhovitosti. Priča sa njom, bez preterivanja, može da traje i po nekoliko sati. Koliko je zanimljiv sagovornik uverili smo se još jednom, kada je pristala da za “Blic” govori o sezoni za nama, učešću u Fed kupu i na Olimpijskim igrama, ciljevima za 2016, ali i o emotivnosti na terenu. Da li pobeđuje ili gubi, da li je povređena ili ne, Jelena kada govori, počinje priča puna vrcavosti, domišljatosti i smeha.
Baš od te njene spontanosti smo počeli razgovor. Poslednji put oduševila je publiku kada je sudiji u Hongkongu, koja ju je opomenula zbog duge pauze između poena, rekla: “Ma daj, kraj je sezone, umorna sam!” i izazvala ovacije.
- Prirodna sam i zbog toga me vole. Nisam uštogljena, ne pripadam teniskim šablonima. Svašta mi se dešavalo na terenu: da stavljam sprej za kosu na meču, pa da mi gospođa iz publike između gemova namešta bretelu na haljini koja mi se otkačila u toku poena ili da “bacim pet” linijskom sudiji posle dobro odigranog poena - priča kroz zarazan smeh Jelena.
U moru komplimenata koje svakodnevno dobija, nije joj bilo teško da izabere najdraži.
- Jedan naš čovek koji živi u Americi mi je na jednom turniru rekao: “Jelena, ti si doktor teniskih nauka!”
Džej Džej je na početku sezone razmišljala o penziji, bila je opterećena povredama, a onda je kao prava lavica uspela da se izbori sa svim nedaćama i zasad je osvojila tri titule u 2015.
- Konačno sam stara Jelena. Znam da nisam rekla tenisu poslednju reč, imam još toliko da dam sportu koji mnogo volim. Verujem da će rezultati doći i da ni trofej sa grend slema nije daleko. Važno je samo da budem zdrava i sve će doći.
Jelena je predvodila Fed kup tim 2012. u finalu ovog reprezentativnog takmičenja. Nažalost, devojke nisu uspele da se domognu trofeja.
- Večiti žal ostaje za tim peharom, ali nikada nije kasno. Igraću za reprezentaciju u Kraljevu protiv Špankinja. Iako sam se posle finala 2012. povukla iz reprezentacije, pokajala sam se. Smatram da još mogu da pomognem i da vratimo reprezentaciju u svetski vrh. Želim da stignemo ponovo do finala i osvojimo titulu. Posedujemo kvalitet za velika dela.
Nije mnogo razmišljala kada je trebalo istaći cilj u 2016.
- Samo da budem zdrava. Treniraću, mogu još da napredujem i verujem da ćemo svi zajedno moći da se radujemo peharu sa grend slema - zaključila je Jelena.