Vesti
Sport
Sivić: Italijani nisu favoriti!
05.11.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Sivić: Italijani nisu favoriti!
Selektor mlade reprezentacije Srbije poštuje "azure", ali ističe da veruje da njegov tim može da nastavi pobedničkim putem
Mlada selekcija Srbije 13. i 17. novembra odigraće protiv Italije i Slovenije kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo.
Selektor Tomislav Sivić je za predstojeće duele pozvao neke igrače iz seniorskog tima, novajlije, ali i fudbalere iz omladinske selekcije koji su se ove godine okitili titulom prvaka sveta.
Srbija, uz Italiju, vodi na tabeli grupe 2, i ima samo jedan cilj - da nastavi u istom ritmu.
"Slede utakmice koje će pokazati da li smo na pravom putu, kao što mislimo. Imamo obavezu da nastavimo sa uspesima. Jeste protivnik dosta jači u odnosu na prethodne, ali to ne menja ništa, imaćemo isti pristup i probaćemo da nastavimo niz pobeda i to bez primljenog gola", rekao je Sivić u prostorijama FSS na Terazijama.
On je dodao da poštuje prvog rivala Italiju, ali da veruje u svoj tim.
"Italija je disciplinovana ekipa, timski jako dobra. Nismo reprezentacija koja će da kaže da je Italija favorit u meču. Ne želim stare običaje, zbog čega bi oni bili favoriti? Verujem u momke i siguran sam da nećemo kalkulisati. Italijani su izvanredni, dugo na okupu. Dobra okolnost je da neće igrati suspendovani Bernardeski".
Sivić je uručio debitanski poziv fudbaleru Bajerna Milošu Pantoviću i to okarakterisao rečima da je trenera Bavaraca Pep Gvardiola imao velike zasluge.
"Dečko je bio kod nas na okupljanjima kod selektora Paunovića i Tomića. Bilo je normalno da neko podigne ili spusti formu. Bio je na skeneru, ali Gvardiola nam je učinio uslugu. Dobio je prednost u odnosu na neke koji nisu u protokolu. Tu mislim na Mulića, koji je dobio poziv reprezentacije, davao golove, ali sada ne igra u Minhenu 1860, što je čudno".
On se i zahvalio selektoru A tima Radovanu Ćurčiću što mu je vratio Predraga Rajkovića i Sergeja Milinković-Savića.
"Složili smo se da je trenutno prioritet mlada reprezentacija. Svi znamo da je Rajković najbolji mladi golman sveta, kapiten ekipe i veliki plus za nas", zaključio je Sivić.
Fudbaleri Srbije do 21 godine 13. novembra u Novom Sadu dočekuju Italiju, dok će četiri dana kasnije gostovati Sloveniji.